Kultography

Az anyai szeretet káros hatásai

Az anyai szeretet káros hatásai

Mádai Adrienn írása itt: - 2016-06-15 09:22

"Vigyázz magadra! Öltözz fel rendesen! Ne szállj be idegenek kocsijába!" - és még sorolhatnánk hosszan az anyai intelmeket, melyeket többségünk valószínűleg megkapott tinédzser korában. Nincs is a féltéssel semmi baj, azonban van, hogy az anyai szeretet és aggodalom túlzott mértéket ölt, és mint egy aranykalitka zárul gyermek köré. Nicola Yoon első regénye is egy ilyen történetet dolgoz fel. A Minden, minden egy szórakoztató, tanulságos és igazán csajos ifjúsági regény, melyet jó szívvel ajánlunk fiataloknak és szüleiknek egyaránt.

befunky_collage_7.jpgnicola-yoon-minden-minden-a-legnagyobb-kockazat-ha-nem-vallalsz-kockazatot.jpgTörténetünk főhőse Madeline, egy tizennyolc éves lány, aki imád olvasni, építésznek készül, jó tanuló, és egy nagyon ritka, de rendkívül híres betegségben szenved. Gyakorlatilag az egész világra allergiás, ezért az elmúlt tizenhét évben egyszer sem lépett még ki házuk ajtaján. A lakás gyakorlatilag egy steril kórteremként működik, melybe csak az engedélyre jogosultak - Madeline édesanyja és ápolónője, Carla - léphetnek be. A betegségét leszámítva azonban Madeline semmiben sem különbözik kortársaitól, így hát nem csoda, hogy a váratlanul a szomszédba költöző család, különös tekintettel a vele egykorú Olly-ra, teljesen felforgatja elszigetelt kis életét. A magas, vékony, állandóan feketét hordó srác egy pillanat alatt felkelti hősnőnk érdeklődését, és kezdetét veszi egy nem mindennapi szerelmi történet, mely a helyzetből fakadóan csak katasztrófához vezethet.

Nicola Yoon első regénye igazi romantikus ifjúsági regény. Madelinet és Olly-t egy pillanat alatt kedveli meg az olvasó, így nem csoda, hogy egy, maximum két napra van csak szükség a regény elolvasásához. Az írónő stílusának és a kötet szerkesztésének köszönhetően igazi XXI. századi szórakoztató irodalomról van szó, benne emailek, chatelések pontos leiratával. A Minden, minden azonban többet rejt, mint azt elsőre hinnénk. A romantikus felszín alatt olyan családi dráma zajlik, melyre érdemes jobban odafigyelni. Az anya karaktere végig kíséri a történetet, mégis csak a végén értjük meg jelentőségét, és az utolsó oldalakig el kell jutnunk, hogy összeálljon a rózsaszín ködbe bújtatott mozaik.

A Gabo Kiadónál megjelent regény igazi nyári olvasmány, a fiatal lányok körében biztos sikerre számíthat, de érdemes az anyukáknak is kézbe venni és elolvasni, mert ők is legalább annyira fogják élvezni, mint tinédzser gyermekük.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása