Kultography

Most a Húszéveseké a világ

Most a Húszéveseké a világ

Kultography írása itt: - 2016-01-17 15:17

A Twentees tartja magát a mondáshoz: ahogy indul az év, úgy folytatódik, így már az új esztendő elején friss dallal jelentkeznek, melyet idén egy egész nagylemez követ, január 20-án pedig élőben is el lehet csípni a zenekart.twentees_2015_1.jpg

twentees_2015_4.jpgA hódmezővásárhelyi négyes - korábbi anyagaitól eltérően - ezúttal inkább a magyar nyelvű dalokra helyezi a hangsúlyt, erről tanúskodik a Petőfi Rádió által is játszott Boldogság Kht,. és a novemberben bemutatott Fussunk tovább is, a sor most pedig a Mi a nekem való? című számmal bővül. Az új szerzeményben immáron az elektronika is némi szerephez jut, ahogy a koncerteken is beépítették a samplert az élő megszólalásba, míg a dalszöveget azok az élmények, magányos pillanatok ihlették, amiket a Budapestre költözés váltott ki Balázs Konrádból, a csapat frontemberéből: „Nem sikerült annyira megbarátkoznom a várossal és a közeggel, mint szerettem volna. Több társaságban is megfordulok, mind más jellegű és kultúrájú, és kicsit úgy érzem, hogy egyikhez sem tartozom igazán – ezeket a parákat fogalmazza meg a szöveg. De azért félreértés ne essék, én egy teljesen optimista ember vagyok, és jól érzem magam a bőrömben, de nyilván rám talál néha a melankólia.”

A Twentees úgy döntött, hogy a korábban tervezett kislemez helyett az ötleteiket inkább egy második nagylemez formájában prezentálják majd a rajongóknak, de a már bemutatott dalokon túl is kaphatunk még ízelítőt a dallamos indie-rock számokból. A zenekar ugyanis legközelebb január 20-án, a Kuplungba hozza el fúvósokkal és samplerekkel is megspékelt dalait – a koncertre a belépés ingyenes!

  • Twentees experiment és Perfect Pill koncert
  • Időpont: 2015. január 20. 20:00
  • Helyszín: Kuplung, 1061, Budapest Király utca 46.
  • Belépés: ingyenes

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása