Kultography

Gasztrofesztiválok szezonon kívül

Gasztrofesztiválok szezonon kívül

Szakács Kriszta írása itt: - 2015-11-20 18:17

Bár a fesztivál keretek között zajló kulináris tobzódások hagyományos szezonja tavasztól őszig tart, azért szerencsére a téli időszakban is jut finom falat a nagyi diós/ mákos bejglijén és a karácsonyi habzsi-dőzsin kívül is. A nagyon közeli jövőben is találtunk néhány érdekes programot, amit most a figyelmetekbe ajánlanánk. Szóval, ki hol bűnöz nagykabátban?

gasztrofeszt_slide.png

 

suti.png

Mennyei Cirkusz

Idén második alkalommal rendezik meg a legjobb hazai cukrászdákat és remekműveiket felvonultató Sütemény és Tortafesztivált, ezúttal a Millenárison. November 21-22-én macaron, canelé, tartre, bonbon, cukorvirág, mézeskalács, pohárdesszert, cukornyalóka, kézműves rózsa, csokinyalóka készítése, gyermek foglalkozások várják a vendégeket. A rendezvény témája idén a CIRKUSZ! Mi akkor rendezünk ilyet, ha nem jutunk el a Millenárisra ezen a hétvégén.

 

 

 

Kultúra és védőital - egyebekkel

Némi zenével összekötve élvezhetjük a beköszöntő téli időjárást némileg ellensúlyozni hivatott forralt borokat és egyéb forróitalokat a Ráday utcában sétálgatva. Édesszájúak itt is előnyben, hiszen ha az italoktól nem is feltétlenül ragad össze a szánk, azért édes harapnivalókat is kínálnak majd a vendéglátók. Az utca gasztro-megállói azért egyéb programokkal is készülnek, leginkább zenével – hiszen nem csak a forralt bort, hanem a gitárt is ünneplik. A jazztől a klasszikusokon át a bluesig rengeteg műfaj képviselteti majd magát, de a zenén kívül is lesznek programok: divatbemutató, szervezett séta és gyerekprogramok is várják a látogatókat.

gasztrofeszt_slide.png

 

streetfoodej.png

Utcakaja télen is!

Decemberre is találtunk a karácsonyi vásárok forgatagán kívül is gasztro programot – december 10-én este a street food rajongóit várja számos egység. Az eddig csatlakozott helyek listáját itt érhetitek el. Az már bizonyos, hogy az idei (zenei) fesztiválszezon egyik legnagyobb dobása, és nagy kedvencünk a Befaló Bill is listás, a szomjazókra a Léhűtő vár, de a lista elég hosszú, úgyhogy bőven lesz miből válogatni. Az amúgy költséges karácsonyi bevásárlások előtt pénztárcabarát ajánlatokkal és a streetfood legjavával találkozhattok a Streetfood Éjszakáján!

 

 

 

 

koffein.png

Újévi ébresztő

Koffein minden mennyiségben! Bár a programról egyelőre nem sokat árulnak el a szervezők, az már biztos, hogy a Koffein Fesztivál is későig ébren tartja kedves vendégeit. Címszavakban csak annyit mondanánk, hogy kávé, tea, kakaó, csokoládé, sütik, zene – és minket meg is győzött az esemény. További részleteket ígérnek a szervezők hamarosan – itt tájékozódhattok majd a pontos menetrendről.

 

 

 

 

 

mangalica.png

Hurka, kolbász, kisgömböc

Disznóság lenne kihagyni a sorból a Mangalica Fesztivált, hiszen ez talán az egyik legautentikusabb téli kajabuli. A már hagyományos fesztivál minden szezonban az ország több pontján várja a malacságokra éhes közönséget, februárban pedig ismét a Szabadság téren kóstolhatjuk végig a disznótorosok jól bevált fogásait. Részleteket egylőre itt sem árultak el a szervezők, de a jól értesültek tudni vélik, hogy 2016. február 4-6. között kerül sor a fesztiválra.

 

Arra jutottunk, hogy ha nem is a főszezon, mégis lehet jót gasztrofesztiválozni télen is – de azért éljen soká a nagyi bejglije! Jövő héten a vidéki fesztiválokkal jövünk!

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása