Kultography

Budapest a képzőművészet fővárosa - indul az Art Market

Budapest a képzőművészet fővárosa - indul az Art Market

Kultography írása itt: - 2015-10-05 08:11

Idén ötödik alkalommal, október 8 - 11. között rendezik meg Budapesten a régió egyik legjelentősebb képzőművészeti vásárát, ahol több száz hazai és nemzetközi képzőművész munkáját csodálhatjuk meg a Millenárison.

artm.jpgartmarketbudapest.jpgAz Art Market célja, hogy a közép-európai régió művészete és művészeti piaca egyre ismertebb és népszerűbb legyen, erre pedig az idei évben 6000 négyzetmétert biztosítanak a szervezők. A vásárnak a Millenáris ad otthont, ahol 25 országból érkeznek kiállítók és közel 500 képzőművész alkotásából szemezgethetünk. 

Az idei év egyik különlegessége a Nyugat-Balkán országainak szentelt Guest Balkan elnevezésű művészeti vendégprogram, amely a régió országainak művészetét állítja fókuszba. A szervezők emellett kiemelten bemutatják majd Berlin, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Koszovó, Macedónia, Montenegró, Szerbia és Szlovénia művészetét. 

E mellett egy teljes kiálltási csarnokot töltenek majd meg az Art Photo Budapest képei, amelynek célja, hogy a magyar fővárost Európa fotóművészeti központjaként népszerűsítse. 

A vásár kiemelt vendége a sztárszobrász Bernar Venet, aki a Millenáris épületei között látványos szabadtéri szoborparkkal egészíti ki a beltéri művészeti anyagot.

A kiállításról további információ a vásár hivatalos oldalán érhető el.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása