Kultography

A Balaton legnagyobb művészeti kerti partija

A Balaton legnagyobb művészeti kerti partija

Kultography írása itt: - 2015-07-15 15:20

A hazai, fiatal kortárs kultúra legmenőbb intézményeit, produkcióit, alkotóit és előadóit kínálja a tihanyi ARTplacc kortárs művészeti és design jamboree, július 22-től július 26-ig, a Balaton partján, a tihanyi révnél. Kiállítások és mozi, zenekarok, design, DJ-k és fotóbloggerek, étel, ital, kortárs tánc, színház, irodalom függőágyak. Az ARTplacc a nyár egyik legizgalmasabb eseménye lesz.artplacc01_kiemelt.jpg

Az ARTplacc páratlan esemény: ötnapos művészeti kerti parti a Balaton egyik legszebb helyszínén, a tihanyi rév mellett folyamatosan épülő művészeti parkban. Biztosak lehetünk abban, hogy nagy dolgok fognak itt történni idén és a jövőben is, hiszen a hazai kortárs művészet és design vezető intézményei, alkotói, előadói végre együtt képviseltetik magukat. Képzőművészet, design, film, színház, zene, irodalom és gasztronómia. Lampionok, függőágyak, balatoni étel-ital, nappal piknik hangulat, napnyugtától dj-k és buli a fák alatt a parti homokban.

artplacc01.jpg

A szervezők célja az, hogy egy művészeti és design bemutatkozó helyet teremtsenek, kiépítsék a balatoni települések között a kortárs kultúra kapcsolódási pontjait, úgy, hogy közben a hazai kreatív szereplők között is szorosabbra fűzzék a szálakat. Amellett, hogy a fesztivál a hazai kortárs képzőművészet és az idei évtől a design egyik kihagyhatatlan eseménye, egyben egy olyan hatalmas kerti parti is, ahol vegyülhetnek egymással a művészeti ágak képviselői és a kultúrhelyek törzsközönségei. Itt egymásra találhatnak az újdonságokra kíváncsi látogatók és a hazai progresszív művészek, előadók és alkotócsoportok.

A tematikusan felépülő ötnapos rendezvényen az eddig felsorolt művészeti ágak programjai mellett egyaránt lesznek workshopok, beszélgetések, interaktív foglalkozások, külön a legfiatalabb korosztály számára is. A délután a szakmai beszélgetéseké, a gyerekszínházi és egyéb családi programoké, melyek aztán az éjszaka közeledtével folyamatosan váltanak át szórakozásba: minden este lesz mozi és színházprogram, naplementekor felvezető, warm up szettek, majd az élőzenés koncertek után ismét DJ-k szelektálják a zenét.

A művészeti programban különféle projektekkel vesz részt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Ludwig Múzeum, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Kaposvári Egyetem, az egri Eszterházy Károly Főiskola és idén először a Design Terminál is.

artplacc02.jpg

Itt és most csupán néhányat emelünk ki az idei ARTplacc több mint száz izgalmas fellépőjéből, szereplőjéből és kiállítójából.

képzőművészek (a teljesség igénye nélkül): Bartha Máté, EJTech (Esteban de la Torre, Kárpáti Eszter Judit), Hitka Viktória, Klenyánszki Csilla, Kovách Gergő, Nemmivoltunk Crew, No Signal Blue, Péli Barna, Puklus Péter, Sec.Co & Fresh K.O., Szombat Éva

designerek (a teljesség igénye nélkül): ab concrete, Anna Amélie, Balcsi Original & DVA, Beton workshop, Eperfa, Hard Body Hang, Hannabi, Kezemura, Kis Balatonhatározó, Kiss Miklós, Logifaces, Lublóy Zoltán, MONGE design, Nemesi Anna, NUBU, Pelso, Pos1t1on, Rollark, Rubidium, Szövetség39, The FOUR.

zenekarok: Gustave Tiger, MYGL, Dorothy's Legs, Polar Dear, Gazsi Rap Show, Blahalouisiana

dj-k: Tesco Disco, Klág Dávid (Index) és Libor Anita (Index) - Index kultrovat warm up dj set, Popméter, Decentralizált Pálmafák

Irodalom: a MOME Irodalmi Intézet tagjai, a Gömbhalmaz alkotócsoport szerzői, Csodaceruza magazin, Peter Balko író (SK), a budapesti Szlovák Intézet támogatásával. Szabó Imola Julianna “betűéspixelrakodómunkás”, Kemény Zsófi író-slammer, Nagy Eszteranna (PoetVlog)

Info:
www.artplacc.hu
www.facebook.com/artplaccfesztival

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása