Kultography

Sárgák, Tic Tac alakúak és észvesztően cukik, megérkeztek a Minyonok!

Sárgák, Tic Tac alakúak és észvesztően cukik, megérkeztek a Minyonok!

Mádai Adrienn írása itt: - 2015-07-09 11:32

Mától vetítik a hazai mozik a nyár legaranyosabb meséjét, a Minyonokat (12). A folyton gonosz főnök után kajtató, sárga, Tic Tac alakú lények korokon átívelő nagyszabású kalandját gyerekek és gyermeklelkületű felnőttek is bizton imádni fogják, hiszen ki tudna ellenállni a cukiság koronázatlan királyainak? Minket teljesen elvarázsolt Pierre Coffin és Kyle Balda filmje.

2421_ds_s0800p0430_0116r-2_0.jpgminions.jpgMinden 2010-ben kezdődött a Gruval. A jólelkű főgonosz apró szolgáit már akkor a szívünkbe zártuk, így épp ideje volt, hogy készüljön egy önálló film, amely csak és kizárólagosan a minyonokról szól. Hiszen az eddig még nem derült ki, hogy vajon a sárga kis lények, hogyan kerültek kapcsolatba Gruval először. A Minyonok című animációs film ezt meséli most el nekünk, bemutatva azt is, hogy az idők kezdetétől fogva, hogyan alakult a cukiságok sorsa.

A minyonok sárga, egysejtű organizmusként kezdték el evolúciós fejlődésüket, életünknek pedig mindig is egyetlen célja volt, hogy a leggonoszabb gazdát szolgálják. Mivel ezeket a gazdákat – a T-Rextől Napóleonig - folytonosan elveszítették valamilyen oknál fogva, szegények gazda nélkül, depresszióba zuhantak. A hosszúkás növésű minyonnak, Kevinnek azonban van egy terve. Stuarttal, a lázadó tinédzserrel és az imádnivaló kis Bobbal karöltve nekivágnak a világnak, hogy megkeressék azt az új gonosz főnököt, akit a fajtájuk szolgálhat. A trió izgalmas utazásba kezd, amely végül elvezet a következő lehetséges gazdájukhoz, a világ első női szupergonoszához, Scarlet Túlölőhöz...

A történet egyszerű, a karakterek bájosak, a viccek a helyükön vannak, vagyis a másfél órás mese pont azt adja, amit vártunk tőle: cuki és nagyon sokat lehet rajta nevetni. Szerencsére az alkotók nem spilázták túl a filmet. Szinte végig csak helyzet komikummal operálnak, nem bajlódnak jellemfejlődéssel, vagy a karakterek lelki világának mély bemutatásával. Fogtak három különböző lelkületű minyont, egy okost, egy lázadót és egy végtelenül cukit, és szélnek eresztették őket a nagyvilágba. Az animáció bájos, bár ez nem újdonság, hiszen a Gru, Gru 2 világát hozták vissza, remekül megrajzolt új karakterekkel kiegészítve. A szinkronra se lehet panaszunk. Míg az angol változatban Sandra Bullock, Chris Renaud és Pierre Coffin hangján szólalnak meg a szereplők, addig a magyar változatban, Szacsvay László, Szávai Viktória és Bertalan Ágnes teszi tökéletessé az élményt. Többre pedig nincs is szükség, hiszen a mese működik, a gyerekek és a felnőttek is imádják a csetlőbotló, érthetetlen, zagyva nyelven beszélő sárga Tic Tac manókat, akik bár puszta jó szándékból cselekszenek, mégis folyton balul üt ki minden. 

A Minyonok egy igazán kedves nyári film lett, amit jó szívvel ajánlunk családoknak, pároknak, időseknek, egy szóval mindenkinek, aki szeretne egy kiadósat nevetni. És ne feledjétek, a jelszó: Banana!

minionstrailer.jpg

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása