Kultography

Ryan Tedder, jöjjön el a te országod!

Ryan Tedder, jöjjön el a te országod!

Kovács Anna Dóra írása itt: - 2015-06-08 02:56

Nem is tudom, mikor volt utoljára annyira jó koncert Magyarországon, mint amit a OneRepublic tegnap este lenyomott a Papp László Budapest Sportarénában. Profizmus, figyelmesség és emberközeliség, mindez pedig egy olyan koncertbe csomagolva, ami példaértékű lehet bármelyik előadó számára.nativeslider1.jpg

native4.jpgAz együttes magyar rajongói sok-sok-sok várakozás után láthatták élőben Ryan Teddert és bandáját, és ahogy az énekes elmondta, ez csak és kizárólag az ő hibájuk volt, remélték, hogy a mostani koncerttel kárpótolhatnak mindenért - ezt sikerült elég jól teljesíteni.

Az amerikai bandát a The Makemakes nevű osztrák csapat vezette fel, ők az újhullámos osztrák Aerosmith. Nem rohanjuk meg a boltokat a lemezük után, de a jó hangulatot azért meg tudták alapozni. Bár ilyen sok évnyi várakozás után nem volt nagy kunszt a OneRepublic magyar rajongóit üzemhőmérsékletre izzítani.

native01.jpgTedderék - becsületükre legyen mondva - pontosan kezdték a koncertet, hogy aztán úgy repüljön el szűk két óra, hogy csak pislogjunk az óránkra. Természetesen a turné névadó albuma (Native) adta a koncert gerincét olyan slágerekkel, mint a Love Runs Out, a Something I Need, a Feel Again, vagy a Preacher, de ezek mellett a régebbi kedvencek sem maradhattak ki, így a Good Life vagy éppen az Apologize.

Azon túl, hogy a dalokat Ryan vérprofin adta elő - hangilag egészen lenyűgöző, hogy mire képes -, mindeközben keresztbe-kasul ugrálta, pörögte-forogta a színpad minden pontját, egyszer  az oldalsó páholyba is felmászott és végig szoros kontaktusban volt a közönséggel. Eddig is jó véleménnyel voltunk róla, de egy igazán barátságos, közvetlen előadó benyomását keltette. Pacsizott az első sorban állókkal, folyamatosan dobált ki mindent, amire éppen nem volt szüksége (elsősorban a pengetőit), a koncert egy pontján kézi kamerát ragadott, hogy élőben is közvetítse a koncertet a saját szemszögéből (ezt óriás kivetítőkön láthattuk), a buli végén pedig egy szerencsés lányzót fel is hívott a színpadra, kezébe nyomott egy iPad-et, amivel a szerencsés kiválasztott aktívan besegíthetett, hogy a néhány perces élő stream minden OneRepublic rajongóhoz eljusson a világhálón. 

native_1.jpgHa mindez nem lett volna elég, néhány, magyar szívnek megható figyelmességben is részünk volt: kezdve ott, hogy Tedder magyarul köszöntötte a rajongókat és a dalok után is gyakran hangzott el a "köszönöm", a Good Life című  dal alatt a háttérben Budapesten forgatott timelapse képek pörögtek, a dal végén pedig a magyar lobogó töltötte be az óriás kijelzőt (hja és a dal szövegébe is beleköltötték a magyar fővárost). Az együttes frontembere egyébként külön kitért arra, hogy mennyire szerencsések is vagyunk, hogy ebben a gyönyörű városban élhetünk. De hogy rátegyenek még egy lapáttal, George Ezra Budapest című  dalával is meglepték a közönséget - az őrjöngés persze nem maradt el. 

Valószínűleg nem nagyon találunk olyan embert, aki egy forintot is sajnált volna a jegyárból, bérmennyiért is vette azt. A OneRepublic a zseniális dalait olyan vérprofizmussal, színpadtechnikával, de leginkább szeretettel csomagolta be és adta át a magyar közönségnek, hogy még nagyon sokáig elhallgattuk volna őket. Csak őszintén reméljük, hogy nem kell sokat várni a következő találkozásig. native2.jpg

native3.jpg

 

Fotók: Instagram/#NativeTour

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása