Kultography

Floridai mocsár és sok-sok természetfilm Gödöllőn

Floridai mocsár és sok-sok természetfilm Gödöllőn

Kultography írása itt: - 2015-05-14 08:47

Május 14-17. között első alkalommal rendezik meg Gödöllőn a Nemzetközi Természetfilm Fesztivált. A szervezők célja, hogy a természetfilmek, a környezetvédelemmel, a biodiverzitással és az élhető vidékkel foglalkozó alkotások  kiemelkedő filmszemléje legyen a régióban.

befunky_collage_2.jpgntf_musorfuzet_borito.jpgHagyományteremtő rendezvény kezdődik csütörtökön Gödöllőn. A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál idején a királyi kastély nemrég felújított lovardájában berendezett moziteremben négy napon keresztül folyamatosan vetítenek hazai és külföldi természetfilmeket. A fesztiválra 42 országból 424 filmet neveztek. A Művészetek Házában és a városi könyvtárban tematikus vetítések folynak, és szombat délután a moziban 3D-ben készült természetfilmeket lehet megtekinteni. Azoknak is kedveznek a szervezők, akik szabadtéren néznének filmeket: a Főtéren pénteken és szombaton délután válogatás látható a 42 országból érkező, illetve a magyar filmekből, este pedig koncerteken lehet „levezetni”.

A Főtéren lesz Török Zoltán új egész estés filmje, az Everglades bemutatója is. A Vad Magyarország készítőjének új alkotása a floridai nemzeti park világát mutatja be.

Egyéb programok is kísérik a fesztivált: a Lovardában gödöllői diákok és elismert természetfotósok – például Máté Bence vagy Selmeczi Dániel – képei láthatók, a kastély díszudvarán szombaton és vasárnap kézműves termékeket lehet vásárolni, az Alsóparkban pedig többféle gyermekprogram lesz, többek között állatsimogató és sporthorgász szimulátor.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása