Kultography

Rémálmokkal borzolják a kedélyeket a Pólusban

Rémálmokkal borzolják a kedélyeket a Pólusban

Kultography írása itt: - 2014-10-17 08:45

unnamed_4.jpgMegnyílt hazánk első „Nightmare Shop” rendezvénye, amelyen a látogatók 3D-s videoszemüvegben egy hónapig ingyenesen borzonghatnak a Pólusban. A rendezvény alapját szolgáló, álmokban megjelenő félelmeket egy 5000 fős európai kutatás támasztja alá, miszerint a lakosság három leggyakoribb rossz álma a zuhanás, az üldözöttség és az élve eltemetés.

unnamed_4.jpgAz október 15. és november 16. között ingyenesen megtekinthető egyedülálló rendezvénynek hazánkban először a Pólus Center ad otthont. A korábbi népszerű Murder – A gyilkos tárlat alkotóinak legújabb produkciója olyan rémálmokat dolgoz fel, amelyek Európa-szerte gyötrik az alvókat, forrásnak pedig egy saját, 5000 fő megkérdezése alapján elkészült kutatást használtak. A tanulmányból kiderült, hogy a válaszadók legjobban a zuhanástól, az üldözöttségtől, az élve eltemetéstől, a pókoktól és a liftbe ragadástól félnek. A „Nightmare Shop” több jelenet egyvelegével borzolja a kedélyeket, váltja valóra legrettegettebb rémálmainkat a különleges audiovizuális technikának és a környezetnek köszönhetően.

A rendezvényen az izgalmas témán túl olyan technológiákat is alkalmaznak, amelyre hazánkban nem volt még példa. A látványos víziót egy olyan különleges videoszemüvegben élvezhetik végig a bevásárlóközpont látogatói, amely 20 méteres távolságra lévő 19 méteres filmvásznat jelenít meg viselője számára. Az egyszemélyes, valóságos élményt tovább fokozza a fejpánttal összeköttetésben működő fejhallgató, amely speciális hangrendszerrel kelti életre a rémálmokkal kapcsolatos hanghatásokat. Mindezek gondoskodnak a lenyűgöző képminőségről és hangélményről.

Helyszín: Pólus Center, 1152 Budapest, Szentmihályi út 131. Jégpálya mellett
Nyitva tartás: 2014. október 15. és november 16. között, minden nap 11.00-20.00 óráig.
Ingyenes belépés 16 éven felülieknek, saját felelősségre.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása