Kultography

Decemberben jön az első hazai stand up film

Decemberben jön az első hazai stand up film

Kultography írása itt: - 2014-10-08 10:44

dumaparbaj_kiemelt.jpgA napokban befejeződött a hazai stand up comedy két ismert figurájának főszereplésével készített film, a Dumapárbaj forgatása. A stáb már szeptember közepétől dolgozik a vágáson. A munka gyors tempóban halad, így a tervek szerint decemberben már a mozikban lehet a kész alkotás.

dumaparbaj1.jpgA Dumapárbaj megvalósítása két évvel ezelőtt kezdődött, és az ötlet alapján hamar megszületett az első forgatókönyv változat is, amelyet Sallai Ervin írt meg, aki két rivalizáló humorista, a feltörekvő titán és a kiöregedő showman párharcán keresztül tekintett a stand up világ kulisszái mögé. A produkcióhoz egész korán csatlakoztak a későbbi főszereplők, így a poénok Hadházi László és Kiss Ádám közreműködésével, élményeik, tapasztalataik felhasználásával formálódtak tovább. A Magyar Nemzeti Filmalap által támogatásban részesített és végleges elfogadott forgatókönyv megszületésében Lengyel Balázs és Lovas Balázs is részt vett.

A forgatás augusztus 11-én indult és az összesen 28 nap során a legtöbb jelenetet Hadházi Lászlóval vették fel, aki ezzel a filmmel debütál színészként a mozikban. Mellette a szintén első filmes Kiss Ádám kapta az ifjú trónkövetelő szerepét, a figurája kedvéért a külsejét döbbenetesen megváltoztató Eszenyi Enikő pedig a mindent elintéző menedzser bőrébe bújva komédiázza végig a filmet. Mellettük olyan hazai színművészek tűnnek fel kisebb-nagyobb szerepekben, mint Kamarás Iván, Jordán Adél, Kovács Lajos és Vajdai Vilmos.

A filmet a Kalandorok és számos reklámfilm rendezője, Paczolay Béla dirigálta, míg a produceri feladatokat a Kontrollt és a Terápia első évadát is jegyző Hutlassa Tamás látta el. A Dumapárbaj hazai premierje idén decemberben lesz országszerte.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása