Kultography

A mozi a film szentélye - csütörtöktől itt a Filmünnep

A mozi a film szentélye - csütörtöktől itt a Filmünnep

Pataki Anita írása itt: - 2014-10-07 17:30

Biztosan mindenki emlékszik az egykor évről-évre hatalmas sikerrel megrendezett Moziünnepre. A pénztárak előtt kanyargó sorokra, a tömött nézőterekre, a fanatkiusok kialvatlan arcára a napi sokadik vetítés kezdetén, vagy éppen a vállunkra omolva hortyogó ismeretlen filmimádókra. Nos, a Cinema City gondoskodik arról, hogy ne csak nosztalgiával tekinthessünk ezekre az élményekre, csütörtökön kezdődik a Filmünnep!filmunnep.png

cinema_city-mozi.jpgOktóber 9-12 között, vagyis csütörtöktől vasárnapig nagyon kevés okot lehet csak elfogadni a moziból való távolmaradásra. Egységesen 710, illetve a 3D-s filmek esetében 910 forintos áron osztogatják ugyanis a jegyeket minden műsoron lévő filmre, sőt, a kínálatot még premier előtti vetítésekkel és beszélgetésekkel is feldobják. Hát kell ennél több? Ha igen, akkor még ismert emberekkel is lehet szemtől-szemben találkozni, és végignézni, ahogy leellenőrzik és érvényesítik az ember jegyét, már akinek ilyen jellegű fétise van esetleg.

A Filmünnep arcaként az alább látható kisfilm főszereplője, Szabó Simon amellett, hogy az ünnephez kapcsolódó "popcorn challenge" első kihívója, filmklub beszélgetést is vezet majd, de jegyszedőnek is beáll. Rajta kívül olyan, különböző helyekről ismert emberek adják az arcukat - és jegyeket tépdeső kezük munkáját - a Filmünnephez, mint Kulka János, Simon Kornél, Gesztesi Károly vagy Csőre Gábor színészek, Abaházi Csaba és Garami Gábor, a Class FM műsorvezetői, Réz András filmesztéta, Cseh László olimpia bajnok úszó, Radics Gigi, Majka, Ganxsta Zolee, vagy a Cloud 9 és a Halott Pénz zenekar tagjai.


10702104_834663256557342_1868871172818673306_n.pngDe, ami a sztároknál azért egy kicsivel fontosabb: a filmek! Nos a rendes műsor mellett premier és premier előtti vetítésekre és egy igazán exkluzív moziélményre is jegyet válthatunk. Ez utóbbi nem nélkülöz némi iróniát, hiszen a One Direction, világszerte kizárólag október 11-12-én látható koncertfilmjéről van szó, ami, lássuk be, egy eléggé szűk, ám annál nagyobb számú és annál lelkesebb közönségréteget vonz. Aki viszont nem a tinilányok hordáit moziba csalogató alkotásra kíváncsi választhatja például a Pierce Brosnan főszereplésével készült, régimódi akciófilmnek igérkező November Man-t, Reisz Gábor nagy érdeklődés övezte Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmjét vagy francia bűnügyi filmet a Gibraltár "személyében". De a kisebbeknek és a könnyedebb témák kedvelőinek sem kell unatkozniuk, a Doboztrollok című animációs film, A kis Nicolas nyaral! című ifjúsági film vagy a Baby Sitting című vígjáték nekik is remek premier előtti szórakozást nyújthat.

A Holtodiglan mellé pszicho-analitikus szakértővel való beszélgetést, A védelmezőhöz Kálid Artúrral erősített szinkronórát, az Yves Saint Laurenthez stílustanácsadót és beszélgetést szerveztek, nem is beszélve  A séf és Az élet ízei egy-egy, gasztronómiai csevegéssel és kóstolóval kiegészülő vetítéseiről. A teljes program a Cinema City oldalán hamarosan elérhető lesz, a bátrabbak pedig a Facebookon csütörtöktől részt vehetnek a már említett popcorn challenge-n is.

Szóval filmnéző pózokat begyakorolni, popcorn túladagolásra felkészülni és előre, a filmek nem nézik meg magukat! 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása