Kultography

Sör- és sonkabarátok, irány az Andrássy!

Sör- és sonkabarátok, irány az Andrássy!

gyukerim írása itt: - 2014-09-21 10:25

10629819_882174335129020_1346375118940193335_n.jpgAz Andrássy útra költözött a tavasz óta a street food show-val közös Főzdefeszt. Az ötlet tetszett, a kínálat is.

 

10629819_882174335129020_1346375118940193335_n (1).jpgAki ezen a hétvégén Budapesten tartózkodik, és elkerüli az Andrássy utat, nem is igazi városlakó. Több, jellegében eltérő programot is sikerült egybezsúfolni a sugárúton, és elmondhatjuk: nem is olyan rossz a kombináció. Aki a Deák tér felől indul, az Autómentes Nap rögtönzött biciklipályájáról juthat el a Nemzeti Vágta felé – ami csábító perspektíva, mi mégis az ellenkező irányt ajánljuk. Konkrétan a kézműves sörfesztivált, amely nyolcadik alkalommal a Nagymező utca és a Káldy Gyula utca között kapott helyet, a BKK buszkiállítása és kerékpáros standok diszkrét ölelésében.

 

És ez jól van így. Nem csak azért, mert remekül sikerült leválasztani a magyar tömegrendezvények kötelező elemeinek számító műkézműves portékák-méregdrága aszott édességek-kürtős kalács kombót, de az sem utolsó szempont, hogy a gasztrofesztiválok elmaradhatatlan elemének számító tömegnyomor némileg enyhül a helyszín miatt. Nincs az embernek a Várban vagy a Millenárison már-már kötelező bezártságérzése, ráadásul ott van a széles járda kellemes menekülőútnak – már csak a bicikliseknek kéne jobban odafigyelni az Andrássy út elején a békés együttélést hirdető táblákra, akkor talán nem próbálnának meg szlalomozni a babakocsik között. De így sem fogtuk menekülőre a dolgot fél óra toporgás után, ami nagy szó.

 

El tudtuk ugyanis a kapni a lényeget: az elmúlt pár évben dicséretesen felfutott hazai kézművessör-kínálatot. Na meg persze a jó pár évszázada befutott belgát, ami szintén szép számban képviselteti magát, de hát annyi baj legyen. Csaknem ötven standon kínálják vasárnap este hatig az italokat, a gyümölcsös ízek mellett amerikai és bajor kombinációkat is lehet kóstolni. A mi kedvencünk pedig a Kentucky Ales volt, a főzde a Bourbon készítéséhez használt hordókban érleli sörét.

 

10665234_882073631805757_6948358739490192854_n.jpgAzt az ötletet pedig igazán üdvözölni tudjuk, hogy a Főzdefeszt tavasszal összebútorozott a Street Food Show-val. Azt meg különösen, hogy igazán erősre sikerült a kínálat. Ez elsősorban nem a jellegénél fogva amúgy is könnyen elérhető, és szerencsére igencsak élénk fővárosi street food-helyeknek köszönhető, hanem azoknak az éttermeknek, amelyek minőségi ételeiket igazították át sétálóverzióban. Kedvenc kínai éttermünk, a Wang mester ételeiben a söröspadon ülve sem találtunk hibát, ahogy Gódor András sonkáiban, a Vörös Homár osztrigájában és a mostanában éledő pastramiforradalmat képviselő Pista bá'-ban sem. Azt meg külön köszönnénk, hogy a Tamp&Pull csodálatos kávéfőzőgépe az Andrássy úton is felállíttatott.

 

A tömeg eloszlásában azért látszik, a széles választékból mire hajt a budapesti gasztrovadász: még mindig a hamburgerre. Mondanánk, hogy sajnáljuk, de figyelembe véve a sorban állás iránt meglévő ellenérzéseinket, csak örülni tudtunk, hogy még a délutáni forgatagban is viszonylag rövid idő alatt tudtunk minden máshoz hozzájutni.

 

 Fotók: Főzdefeszt Facebook-oldala

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása