Kultography

Antonio Banderas a feláldozhatók megmentője

Antonio Banderas a feláldozhatók megmentője

Mádai Adrienn írása itt: - 2014-08-28 10:03

BeFunky_EXP3_QUAD_RD4_V1.jpg.jpgSylvester Stallone és barátai ismét visszatértek a mozikba, hogy egy két órás lövöldözéses bunyó keretében mosolyt csaljanak az arcunkra. A feláldozhatók 3. (16) a sorozat eddigi leggyengébb darabja lett, de Antonio Banderasnak hála mégis jó szívvel tudjuk ajánlani, mert Galgo szerepében a spanyol macsót egyszerűen látni kell. (Spoiler!)

5dd9d8debf78bbda7c984da6b9a991ab.jpgBarney Ross (Sylvester Stallone) régi barátjának, Dokinak (Wesley Snipes) a megmentése után, rögtön egy bevetésre indul kicsiny, ám annál hatékonyabb csapatával Bukarestbe, ahol nem várt ellenféllel kerül szembe. Váratlanul felbukkan Barney egykori társa, Conrad Stonebanks (Mel Gibson), akivel annak idején együtt alapították meg a verhetetlen Feláldozhatók csapatát. A tömeggyilkossá vált egykori csapattag bosszúra éhezik, végleg le akar számolni volt bandájával. A kudarcba fulladt küldetés után Barney úgy dönt: feloszlatja a régi csapatot és fiatal zsoldosokra cseréli veterán barátait. A vérfrissítés pedig működni látszik, Stonebanks-et elkapják. A vén rókát azonban nem olyan egyszerű semlegesíteni, mint ahogy elsőre gondolták és megkezdődik a feláldozhatók eddigi legnagyobb csatája.

Harrison Ford, Jason Statham, Arnold Schwarzenegger, Wesley Snipes, Dolph Lundgren, Terry Crews, Antonio Banderas, Sylvester Stallone és Mel Gibson - ahogyan az előző két film esetében is, A feláldozhatók 3. erőssége is a szereplőkben rejlik. Hiszen, akik hozzám hasonlóan a Rambón, a Temrinátoron vagy épp a Hazafin nőttek fel, már csupán attól mosolyra derülnek, hogy látják gyermekkoruk hőseit együtt harcolni a vásznon. Bár a dialógusokat nem Shakespeare írta, mégis jó nézni és hallgatni, ahogy Stallone és Schwarzenegger arról beszélgetnek, hogy szögre kéne akasztani lassan a fegyvert. A szereplőknek nincs nehéz dolguk, hiszen csak a jól megszokott kemény figurát kell hozniuk, ez pedig rutinból megy nekik. A látványra nem panaszkodhatunk, mert van bőven robbantás, autós üldözés, fegyverropogás és közelharc is. A film igazi erőssége azonban Antonio Banderas. Nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy Galgo karaktere menti meg A feláldozhatók harmadik részét. Banderas szerepe szerint egy hiperaktív, lepcses szájú, roppant mód fárasztó, kiöregedett spanyol ex-katonát alakít, aki mindenkinek az idegeire megy. A film legviccesebb jelenetei így egyértelműen azok, ahol Wesley Snipes és Dolph Lundgren blazírt fejjel, épp kést élezve, hallgatja Galgo végeláthatatlan fecsegését, és a néző szinte látja maga előtt ahogy a két harcos fejében pörögnek a módszerek, amivel szívük szerint elhallgattatnák a spanyol macsót.

jumbo-thexpendables2-630-jpg_070430.jpg

Minden szeretetem ellenére azonban, amit gyermekkorom hősei iránt érzek, be kell ismerjem, A feláldozhatók 3. bizony elég gyengére sikerült. Bár az ötletet továbbra is remeknek tartom, hogy a régi nagy akcióhősök egy filmben keménykedjenek, de így a harmadik részre csupán erre építeni már kevés. A fiatalok bevonása igazából nem oszt, nem szoroz, ha ők kimaradnak, és a film közepén Stallone egyedül száll harcba, akkor se lenne nagy különbség az eredményben. Épp ezért A feláldozhatók 3-at azoknak ajánlom, akik hasonló érzelmi töltettel rendelkeznek a szereplők iránt, mint jómagam is, hiszen így a két óra vigyorgás a nulla történet mellett is garantált. Összességében A feláldozhatók 3. igazi popcorn-kóla mozi a nyár végére, kedves és vicces, de semmi több.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása