Kultography

Öt koncert a Balaton Soundon, amit mindenképpen megnézünk

Öt koncert a Balaton Soundon, amit mindenképpen megnézünk

Kultography írása itt: - 2014-07-09 08:37

A nyár egyik legnépszerűbb fesztiválja a július 10-én Zamárdiban kapuit megnyitó Balaton Sound. A rendezvényre elővételben elfogytak a bérletek, péntekre és szombatra már szintén nem lehet jegy kapni. Nem véletlen: a felhozatal remek koncertekkel kecsegtet. Ezek közül választottunk ki ötöt, amiket biztos, hogy meg fogunk nézni.

bsslid.jpg

Rudimental Live

A hangsúly a live-on van. Nagyon szeretjük a Rudimentált az ilyen típusú fellépésük viszont ritka. A londoni drum'n'bass csapat egyik legnagyobb slágere a Feel The Love, amelyet John Newmannel közösen készítettek. Biztos, hogy ez a szerzemény felcsendül majd a Balaton partján, de számos másik slágerüket is elhozzák majd Zamárdiba.

Július 10. Csütörtök, 23:00 Jäger Aréna

 

Deep Dish

Az idei év felhozatalának várhatóan egyik legnagyobb szenzációja lesz ez a buli: a Deep Dish nyolc év szünet után állt össze újra. A fantáziadús, eklektikus és progresszív house anyagairól, világhírű előadók számaiból kikevert remixeiről híres iráni-amerikai DJ-producer páros, Ali “Dubfire” Shirazinia és Sharam Tayebi duója a kilencvenes évek közepén került reflektorfénybe, és a kétezres évek elején váltak a műfajt meghatározó, kultikus alakulattá.

Július 11. péntek, (inkább már szombat) 01:00 Party Aréna

Wiz Khalifa

Work Hard, Play Hard - talán az egyik legismertebb slágere a 26 éves előadónak. Wizt imádja a közönség, videói átlagosan tízmilliós nagyságrendű nézettséggel bírnak, számaival kivívta a szakma, a közvélemény és a kritikusok tiszteletét és szeretetét. A Taylor Gang néven saját kiadóját is futtató rapper idén tavasszal Curren$y-vel közösen kiadott egy EP-t, a Live in Concertet, rajta új számokkal. Következő lemezén, a hamarosan megjelenő Blacc Hollywoodon elmondása szerint olyan ismert női előadókkal dolgozott együtt, mint Miley Cyrus és Adele. Számos világhírű partnere közül a legjobban talán a szintén stoner Snoop Doggban talált emberére, akivel tavaly közösen szivatták egymást a Mac & Devin Go To High School című kutyakomédiában.    

Július 12. szombat, 21.30 Mastercard Nagyszínpad

Azealia Banks

Énekesnő, rapper, divatdiktátor, imádnivaló provokátor. Egy igazán vagány, eredeti és száz százalékig hiteles csaj Harlemből, akinek minden tehetsége megvan ahhoz, hogy egyszer olyan generációs ikon váljon belőle, mint példaképeiből, Aaliyahból és Beyoncé Knowles-ból. Tavaly előtt felkerült a BBC 2012 legígéretesebb előadóit felsoroló listájára, ahol a harmadik helyre futott be, de ugyanebben az évben az NME őt választotta a legkúlabb személyiségnek. Legismertebb számai:  212, Young Rapunxel, ATM Jam, Liquorice, Luxury, Atlantis, 1991, L8R, Gimme a Chance, BBD

Július 13. vasárnap, 17.30 Mastercard Nagyszínpad

Rita Ora

Várhatóan az ő koncertje is nagy durranás lesz. Legalábbis reménykedünk benne. Rita Ora az egyik legizgalmasabb, feltörekvő popcsillag; az önfeledt bulizásra csábító mainstream elektronika és a dögös r'n'b egyaránt jól áll neki. A Koszovóban született, egy éves korától a brit fővárosban élő énekesnő Craig David oldalán alapozta meg hírnevét, előbb az Awkward, majd a Where's Your Love című slágerekében domborítva. Első szólólemezéről, az Oráról két sláger, a Tinie Tempah-val közös R.I.P. illetve a How We Do (Party) kivételesen népszerű lett és a Hot Right Now által meghódított csúcsokat ostromolta, de sikereit tekintve a lemezről kiadott másik két single, a Shine Ya Light és a Radioactive sem maradt el sokkal tőlük.    

Július 13. vasárnap, 21:00 Jäger Aréna

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása