Kultography

Koncertek, amelyeket biztos, hogy megnézünk a VOLT-on

Koncertek, amelyeket biztos, hogy megnézünk a VOLT-on

Kultography írása itt: - 2014-07-02 08:09

Tegnap a nulladik nappal megnyitotta kapuit az idei VOLT fesztivál. A rendezvény zenei felhozatala ez alkalommal kimondottan erős lett, nincs olyan nap, amikor ne várnánk valamilyen koncertet. Összeszedtük Nektek, hogy melyek azok a koncertek, amelyeken mi biztos, hogy ott leszünk.volt slider.png

Morcheeba

morcheeba2010.pngDecemberben jártak Budapesten és akkor őrületesen jó, telt házas koncertet adtak, eredeti énekesnőjükkel, Skye-val. Bízunk benne, hogy a soproni fesztiválon is hasonló hangulatot teremtenek majd, bár kicsit sajánljuk, hogy korai, 17.30-as fellépők, szerintünk simán vihetnénk az egyik esti sávot, hiszen megunhatatlanok. Az agilis és gyönyörű hangú énekesnővel rendelkező banda számos remek popdalt tudhat magáénak, szerintünk kellemes délutánban lesz részünk a koncertjüket hallgatva.

Július 2. szerda, 17.30 Telekom Nagyszínpad

Icona Pop

A tavalyi nyár egyik legnagyobb slágere, az I love it az övék volt, ezért kíváncsiak vagyunk rá, hogy mit tudnak élőben egy koncerten. Más dalukat nem ismerjük, ezért meglepetés lesz számunkra az ő fellépésük, de mindenképpen kíváncsiak vagyunk a lányok fellépésére.

Július 2. szerda, 20.00 OTP Junior - Petőfi Rádió Színpad

30 Seconds to Mars.jpgThirty Seconds To Mars

Bár már szinte hazajárnak hozzánk, az egyik idei Oscar-díjas (Jared Leto) koncertjét nem tudjuk kihagyni. A banda mindig remek koncertet csinál, minden alkalommal sikerül valami újat belevinniük a koncertjükbe, ami miatt nem éreztük még soha azt, hogy nem kellett volna őket mégegyszer megnézni.

Július 3. csütörtök, 21 óra Telekom Nagyszínpad

I am Legion

Három kortárs elektronikus zenei nagyágyú, a Nik Roos, Martijn Sonderen és Thijs de Vlieger által irányított drum'n'bass-gépezet, a Noisia tagjainak a kétezres évek egyik legaktívabb, formabontó hip-hop brigádjával, a Foreign Beggars-szel közös, őrületes energiákat felszabadító zenei projektje. Szent szövetségük masszív, zsigerekig hatoló, sötét erőket mozgósító, a szugessztív elektronikus zenei újításokat grime-os darálásokkal vegyítő, kegyelmet nem ismerő trackeket hozott létre.

Július 3. csütörtök (már inkább péntek), 01:00 OTP Junior - Petőfi Rádió Színpad

Birdy

birdy-logies.jpgBirdy nekünk szerelem volt első hallásra, és ez igaz akkor is, ha Birdy első nagylemeze feldolgozásokból állt, és a saját szerzeményekre várni kellett a másodikigJasmine van den Bogaerde, aki családi becenevén építi zenei karrierjét 16 éves sem volt, amikor debütáló lemeze nemzetközi siker lett, és második, Fire Within című albuma megjelenésekor is kifejezetten fiatalnak számít. Ám ami igazán különlegessé teszi az éppen a komolyság, a már-már melankolikus hangzásvilág. Birdy mentes az allűröktől, hihetetlen alázattal viseltet a zene iránt, és az olyan dalok, mint a Skinny Love, a Wings, vagy a Not About Angels is jól bizonyítja, hogy érdemes meghallgatni őt. 

Július 4. péntek, 18:40 OTP Junior - Petőfi Rádió Színpad

Hurts

Az elegancia ritkán jár együtt a popzenével, a brit duó azonban megmutatja, hogy mindez lehetséges. Theo Hutchcraft kimért angol lordként járkál a színpadon, akinek még az is jól áll, ha néha a háta mögé dugott kézzel énekel; Adam Anderson gitáros-zongoristának pedig még a rémisztő nadrágtartót is megbocsátjuk. A Hurts világméretű sikerének egyik titka az, hogy kb. nekik sikerült az új évezredben az, ami a Depeche Mode-nak nem: igényes és jó szinti-pop dalokat írni. Szövegeik sem bonyolultak, így még a kezdő háziasszonyok is boldogan sikíthatják majd a soproni éjszakába, hogy "Sztéj!".

Július 5., szombat, 21.00 Telekom Nagyszínpad

Skindred

Aki idén a VOLT-on jár, az egyszerűen nem teheti meg, hogy kihagyja a Skindred buliját. A walesi csapat szinte minden stílus kedvelőihez képes szólni, hiszen fazekukban metal, reggae és dubstep hozzávalók is fortyognak; ráadásul élőben ellenállhatatlanok - és akkor ezzel még alig mondtunk valamit. A brigádot az extravagáns megjelenésű Benji Webbe vezeti, aki topligás frontember, így a hangulat az első másodpercektől kezdve magasan az Akvárium Színpad felett fog bugizni. Aki pedig szégyenlős, és nem akar félmeztelenkedni, az jól teszi, ha a záró Warning középrészéhez hoz magával egy tartalék pólót... ;)

Július 6., vasárnap, 19.00 Akvárium Színpad

Netsky

netsky1sh.jpgBár a belga válogatott meglehetősen szürke produkcióval "kényeztette" a világbajnokság szemtanúit, az teljességgel ki van csukva, hogy honfitársuk, Boris Daenen unalomba fullassza a VOLT Fesztivál közönségét. Ugyanis Boris Daenen maga Netsky, aki meglehetősen szórakoztató módon tálalja drum'n'bass alapú szerzeményeit. Mi több, élőben kiegészül egy dobossal és egy plusz billentyűssel, szóval korántsem csak laptop sikálásról lesz szó. Az egyébként korántsem popsztár kinézetű Netsky minden bizonnyal nem hagyja Brüsszelben az olyan slágereit, mint a Love Has Gone vagy a Come Alive, tehát mindenki készítheti a tánccipőit szombat éjszakára.

Július 5., szombat, 23.00 Telekom Nagyszínpad

Modestep

Vajon milyen zenét játszhat az a banda, amelynek a nevében benne van a step szócska? Naná, hogy dubstepet! Méghozzá nem is akárhogy. Mondjuk ezt úgy, hogy a londoni Modestep bemutatkozó lemeze azért közel sem volt egységes színvonalú. Élőben viszont nem kegyelmeznek, és bár januárban távozott a dobosuk és a gitárosuk, a helyettesítő emberek megállják majd a helyüket Sopronban is. A Josh és Tony Friend által irányított formációt előszeretettel emlegetik egy lapon a Pendulummal és a Prodigy-vel, és most a magyar közönségnek is megmutathatják, hogy rászolgálnak erre a megtiszteltetésre. Lássuk, halljuk!

Július 5., szombat (már inkább vasárnap), 01.00 OTP Junior - Petőfi Rádió Színpad

Bring Me the Horizon

Egyetlen dolgot biztosra mernénk venni a Bring Me the Horizon VOLT-os bulija előtt. Mégpedig azt, hogy sok lány lesz a színpad előtt. Ugyanis az énekes Oliver Sykes igencsak népszerű a gyengébbik nem körében. A nagyjából homloktól talpig tetovált srác ugyanakkor nemcsak a külsejével hódít, hanem zenéjével is: a BMTH tavalyi Sempiternal lemeze valóságos slágerparádé. Ami különösen nagy szó annak fényében, hogy korábban a dallamok még csak távolról sem közelítettek a durva gitártémákat és üvöltéseket favorizáló brit metalcore legénységhez. Felettébb kíváncsiak vagyunk rá, hogy az olyan dalok, mint a Shadow Moses vagy a Sleepwalking hogyan működnek majd élőben. Még néhány nap, és minden kiderül...

Július 4., péntek, 19.15 Telekom Nagyszínpad

volt slider.png

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása