Kultography

Grillvacsora a város közepén Nagy Fa-Tál módra

Grillvacsora a város közepén Nagy Fa-Tál módra

Kultography írása itt: - 2014-06-27 13:31

Budapest szívében, a Kígyó utcában nyílt meg a főváros legújabb étterme, a Nagy Fa-Tál Konyhája, ahol az általunk kiválasztott húsokat a szemünk előtt sütik meg, és ahol a minőség nem extra, hanem alapfeltétel. fatál.png

IMG_20140625_190945.jpgAz elmúlt évek gasztró-sikerei mellett sajnos sok olyan étteremről is lehetett hallani, amely a betérő vendégeinek minőségi magyar gasztronómiát ígért, ám az ár-érték arány botrányos volt. Nagy Pál Attila és Elekes Ferenc, a Fesztivál Szövetség elnöke éppen ezen esetek miatt jutott arra az elhatározásra, hogy létrehoz egy olyan éttermet, ahol korrekt árakon kóstolhatjuk meg a magyar gasztronómia klasszikusait, e mellett pedig a grillen sült finomságok szerelmesei is otthonra találhatnak. 

Első blikkre két dolog miatt lett nagyon szimpatikus a hely: egyrészt központi helyen, a Váci utca közvetlen szomszédságában található, másrészt a város ezen részén nem igen tehetik meg az itt lakók, hogy házilag, faszénen grillezzenek, és a Nagy Fa-Tálban erre bármikor lehetőségük nyílik. Ehhez jön még a harmadik tényező, az ételek ára, amely ahhoz képest, hogy hol van az étterem, abszolút korrekt, és nem a turistákra van szabva - szerencsére.

IMG_20140625_190810.jpgAz étterem alsó részén egy hatalmas látványgrill fogadja a betévedőket, akik a grill szomszédságában található hűtőpultból kiválaszthatják, milyen húst, vagy más finomságot szeretnének enni, a séf pedig máris a forró szén fölé teszi azt. A kínálatban természetesen többféle hús is szerepel, így a szárnyasoktól kezdve a sertésen át a különféle összeállításokig és fűszerezésig bőven van kínálat.

Amíg a hús sül, helyet is foglalhatunk a földszinten vagy a galérián, de nyáron érdemes az étterem előtti teraszon ülve várni az elkészült fogásokat. Italok tekintetében is van miből választani: többféle bor, csapolt sör, limonádé, szörp, pálinka várja, hogy a poharakba kerüljön. Kortyolgatás közben pedig távolról és mégis közel gyönyörködhetünk a pesti látképben. 

Ha tehát valaki jól fűszerezett, omlós grill ételekre, vagy egy belevaló pörköltre vágyik, nyugodt szívvel ajánljuk a Nagy Fa-Tál konyháját, ahová egy finom ebédre, egy baráti vacsorára, vagy egy laza szombat estére is érdemes betévedni, a számítását minden vendég garantáltan megtalálja. 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása