Kultography

El Camino Szex és New York stílusban

El Camino Szex és New York stílusban

Kovács Anna Dóra írása itt: - 2014-06-08 08:11

A német szerző könyve óriási sláger lett saját hazájában, rengeteg nevetést és izgalmat ígért, ám nem több könnyed nyári olvasmánynál, amit limonádét szürcsölgetve olvashatunk, miközben arra gondolunk, rossz lehet gurulós bőrönddel zarándokolni.

keddi slider.png

keddi.jpgA történet cselekményei egy öttagú baráti társaság körül szövődnek, akik egy nyelvi tanfolyamon találkoztak, és aztán örök barátság született közöttük. A törzshelyükön csak keddi nőként hívja őket a tulajdonos, ezen a napon találkoznak ugyanis minden héten. 

Caroline, Eva, Estelle, Kiki és Judith mind-mind más élethelyzetből jönnek, éppen ez adja közös történetük pikantériáját is. Judith nemrég veszítette el élete szerelmét, és a férfi rákkal folytatott hosszú küzdelmében Judith nem is nagyon tudta volna segíteni Arnét, ha nincsenek ott barátnői. Arne tiszteletére vállalkozik az El Caminóra is, amit volt szerelme naplójának útmutatása szerint akar végigjárni. Barátnői úgy döntenek, ebben is támogatniuk kell, így együtt indulnak az útra, ami persze rengeteg fordulattal, és nem várt önvizsgálattal van tele. 

Peetz nagyon jó érzékkel formálta meg hőseit, így az olvasó tetszése szerint választhat kedvencet az öt nő közül, de a szerzőnek gondja van rá, hogy mindenkiben találjunk szimpatikus és negatív jellemzőket is. A zarándokút története is szerzői szempontból nagyon jól meg van írva, egy kicsit visszaköszön belőle az az életérzés, amit a Született feleségek és a Szex és New York kapcsán ismerhettünk meg.

Ám sajnos előbbiekhez képest nem lett annyira szórakoztató a végeredmény, mert maga a történet nem lett túl erős, az egyes szereplők sorsa nagyjából előre megjósolható, és kevés olyan fordulat van benne, ami letehetetlenné varázsolná a könyvet. Ám nyári olvasmánynak tökéletes, ebben a kategóriában a felső középmezőnyhöz tartozik, nem fogjuk megunni, úgy szépen lassan "elszürcsöljük", mint egy pohár limonádét.

Ha tudni szeretnénk, hogy hogyan nem érdemes El Caminóra készülni, hogy milyen lelkülettel ne várjunk sokat egy zarándoklattól, és hogy mindezekre hogyan képes rácáfolni egy utazás, mindenképp olvassuk el a Park Kiadó gondozásában megjelent könyvet.  

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása