Kultography

Készre vágták a Titanicon bemutatott Fekete Levest

Készre vágták a Titanicon bemutatott Fekete Levest

Kultography írása itt: - 2014-05-25 08:02

Rövidebb, újravágott verzióban kerül a magyar nézők elé a Fekete Leves. Novák Erik legújabb alkotását június 5-én mutatják be a hazai mozik. A sajátos hangvételű akció-vígjáték több szempontból is úttörő a magyar filmgyártásban: a független alkotásban a szereplők a saját nevüket használják, a párbeszédek improvizációs módszerrel születtek.

novak_erik_es_a_stab.png

De nem csak ezért számít kuriózumnak, A profi stábból álló és neves színészeket felsorakoztató produkciót 10 nap alatt forgatták, 2 millió forintból. Közösségi alkotásról van szó, melyet teltház előtt, zajos sikerrel mutatták be a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon – a hazai mozikba június 5-én egy újravágott, rövidebb, feszesebb változata kerül.

novak_erik_es_a_stab.png

A magyar gengszterfilmként aposztrofált Fekete Levesben a pókerezés miatt anyagi gondokba keveredő DJ diliházban ülő haverját és annak társait hívja segítségül egy pénzrabláshoz, ám az alkalmi csapat hamar rájön, hogy a megszerzett pénzzel több a gond, mint remélték. Drogok, rablás, futball huliganizmus, szerencsejáték, alvilági leszámolás – és fekete humor, bőven, ahogy Novák Eriktől már megszokhattuk.

Az alvilági témájú akció-vígjátékban a színészek saját nevüket használják, improvizálnak a párbeszédekben, így a személyiségük, élettörténetük, problémájuk is megcsillan az általuk megformált karakterben. Szabó Simon és Nagy Zsolt mellett főszerepet vállalt a filmben Máté Gábor, Fátyol Hermina, Perjes Zoltán (DJ Feaky D), Novák Erik, Vágvölgyi B. András és Herczeg Zoltán.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása