Kultography

Margó Irodalmi Fesztivál – Grecsótól John Rambóig

Margó Irodalmi Fesztivál – Grecsótól John Rambóig

Kultography írása itt: - 2014-05-17 10:33

„Lapozz bele a városba!”- idén ez a felkiáltás fémjelzi a Margó Irodalmi Fesztivál, amit immár negyedszer, június 11-15. között rendeznek meg. A Margó beköltözik a Petőfi Irodalmi Múzeumba, de - szokás szerint – a fesztivál a város egyéb pontjain is több tucat izgalmas programmal készül.

image_1.jpg

A résztvevők között olyan méltán ismert és elismert nevekkel találkozunk, mint Grecsó Krisztián, Háy János, Rakovszky Zsuzsa, Lackfi János, Lovasi András és John Rambo. Akinek esetleg ez utóbbi név még bemutatásra szorul, az is biztosan találkozott már valamilyen fórumon a magyar irodalom interpretálójaként Boldizsár Péter munkájával, aki a költészetet és a popkultúrát társítja, ismert filmrészletek jeleneteire vágva rá az elszavalt klasszikus magyar verseket. Nagy László Ki viszi át a szerelmet című versét tehát majd John Rambo mondja el.

image_1.jpg 

Ahogy az már szokássá vált, idén is számos felolvasás és koncert található a programok között. Ilyen lesz például Háy János és Beck Zoltán (30Y) estje, a rockzenész és az író, a szépirodalom és a popkultúra határbontása, a 2 Dés a 2 Grecsó pedig az irodalom, a zene és a tánc találkozását mutatja be a nagyérdeműnek.

A 2011-ben induló rendezvény mostanra bebizonyította, hogy a kortárs irodalom igenis vonzó és szórakoztató. A Margó központi helyszíne tehát PIM lesz, de az Irodalom Éjszakája esetében is 7 rendhagyó és népszerű helyszínen zajlanak majd a programok, 21 író mutatja be művét.Az este folyamán a résztvevők felfedezhetik Budapest ismeretlen arcát, és a programhelyszínek között vándorolva találkozhatnak kedves alkotóikkal, illetve olyan írók műveivel ismerkedhetnek meg, akikről talán még sosem hallottak.

A Hangzó Helikon-sorozatban ezúttal Lovasi András dolgozta fel kortársának, a sokoldalú költőnek, műfordítónak, Lackfi Jánosnak a verseit. A Margón kiderül, hogy tud Lovasi szelíden is énekelni, s hogy Lackfi verseinek mélyén rockos-bluesos ritmusok és gondolatok lüktetnek, és Heidl – a katedra mellett – hogy ad elő, gitárral a kezében.

Részleteket és további információt az esemény Facebook oldalán találhatnak az érdeklődők: http://www.facebook.com/margofeszt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása