Kultography

Belga sörben úszik hétvégén a Bálna  - 5. Belga Sörfesztivál

Belga sörben úszik hétvégén a Bálna - 5. Belga Sörfesztivál

Pataki Anita írása itt: - 2014-05-14 15:38

Immár ötödik alkalommal várja a sörkedvelőket a Belga Sörfesztivál egy egész hétvégét felölelő ünnepre. Az utóbbi években Magyarországon is egyre népszerűbbé váló belga sörök 150 képviselőjébe kóstolhatunk bele a Bálnában - a hatalmas érdeklődés ugyanis kiszorította a fesztivált eredeti, Vajdahunyadvárbeli helyszínéről.

sorslid.jpg

10264951_690580084313695_5848091579845710963_n.jpgA hétvégén meglájuk, vajon a Bálna befogadóképessége elegendőnek bizonyul-e a tömeges rohamra. (Annyi biztos, hogy a tömegközlekedéssel való könnyű megközelíthetősége nagy előnyére szolgál.) A Belga Sörfesztivál ugyanis rövid, ötéves élettartama alatt gyorsan biztos ponttá vált a nyáreleji fesztiválok között, minden évben egyre több érdeklődőt vonzva. Az elmúlt években tömött sorokban, ám végig remek hangulatban hömpölyöghettünk egyik standtól a másikig, ez valószínűleg idén sem lesz másként. Ugyancsak változatlanul külön belépődíj nélkül látogatható a fesztivál, hiszen a belépő már magában foglalja a 3 vagy 5 sör illetve a fesztiválpohár árát is, magával a pohárral pedig bármelyik napon vissza is térhetünk a fesztiválra további kóstolásra.

A fesztivál egyik különlegessége természetesen a felvonultatott sörök mennyiségében rejlik: összesen 150 féle, 31 belga sörfőzdéből származó sört ízlelhetünk meg - bár a teljes paletta végigkóstolására nem valószínű, hogy elegendő lesz a három nap. Ám még itt is van hová fejlődni, ugyanis ez a szám messze nem fedi le a teljes belga kínálatot. Másik érdekességként minden évben igyekszenek lépést tartani a legújabb trendekkel, így idén is a természetes ízvilág kerül előtérbe. Ennek ékes példája a Duvel Tripel Hop, amelynek készítése során minden évben lecserélik a harmadik komlót (innen a tripel=három elnevezés) így az idei, remekül sikerült főzetet valóban csak a készlet erejéig kóstolhatjuk meg. A bizonyítottan meggysör-fanatikus magyar közönség - általában ebből fogyott ugyanis a legtöbb az eddigi fesztiválokon - pedig valószínűleg imádni fogja a Petrus Aged Red 8,5%-os barnasör alapú meggysörét, ami magas alkoholtartalma ellenére is egy igazán édes, desszertnek is beillő ital. De a kevésbé édesszájúak is rengeteg kiváló italból válogathatnak, mint például a vörös gyümölcsökre emlékeztető aromájú Corsendonk Rousse vagy a gyömbér színű, zamatos Gouden Carolus Classic. 

Péntek délutántól tehát minden sörrajongónak és laikus érdeklődőnek is irány a Bálna és a belga sörkóstolgatásba való fejesugrás - csak arra vigyázzunk, hogy lehetőleg ne a Dunában kössünk ki utána.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása