Kultography

Enrique Iglesias és a csattogó műfogsorok

Enrique Iglesias és a csattogó műfogsorok

Kovács Anna Dóra írása itt: - 2014-04-24 15:30

Nincs kétségünk afelől, hogy nagyon nehéz lehetett egy olyan apa árnyékában felnőni, mint Julio Iglesias, akinek a koncertjein hangosabb volt a műfogsorok csattogása, mint a taps, már ha a rajongók korából indulunk ki. Azt azonban nem gondoltuk volna, hogy Enrique Iglesias legújabb lemeze is csak egy nyugdíjas klubdélutánt tudna feldobni.enrike_1.png

Enrique-Iglesias-Sex-and-Love-2014-1200x1200.pngTöbb mint tíz éve annak, hogy megjelent Enrique Iglesias a világ könnyűzenei égboltján, sőt, valósággal berobbant oda. Debütáló lemezéért egyből Grammy-díjat is kapott, és azokban az években olyan máig ismert dalok születtek, mint a Rythm Divine, vagy a Could I Have This Kiss Forever (amit ugye Whitney Houstonnal énekelt). 

Azért szerettük meg akkor, mert stílusos, élvezhető módon keverte a latin zenét a pop műfajába, talán éppen azért, hogy kiléphessen apja árnyékából. Mindehhez pedig elég jól is néz ki, szóval sok tinilány szívét rabolta el, és 42 milliós Facebook tábora is mutatja, hogy a lelkesedés nem hagyott alább. Sajnos a zenei színvonal annál inkább. 

A legújabb lemez címén valószínűleg nem sokat gondolkodtak, legalábbis a Sex and Love elnevezés erre enged következtetni. Azonban a jellegtelen átgondolatlanság nem csak a címet jellemzi, hanem nagyjából a teljes zenei anyagot is, ami rákerült. Két dalt is Pitbullal készített el (I'm a Freak, Let Me Be Your Lover), akivel kapcsolatban biztosak vagyunk, hogy minden énekesről tud valami nagyon kellemetlen titkot, mert egyébként szóba sem jöhetne duettpartnerként a lemezeiken. Enrique-ről ki tudja mit tudhat, ha két dalt is kapott...(a rend kedvéért leírom, hogy egyik se jó). Továbbá olyan duettpartnerek adják még hangukat a lemezhez, mint Jennifer Lopez (Physical), Flo Rida (There Goes My Baby), vagy Kylie Minogue (Beautiful). Utóbbi dalról legalább azt elmondhatjuk, hogy karaktere van, és nyomokban megtalálható benne az, amiért ezt a két énekest szeretni lehet.

article-2577382-1C2B3C7800000578-855_634x709.jpgA dalok többsége jellegtelen gépzene lett, ami stílusában valahol a Vengaboys és Dj Bobo munkásságának magasságait és mélységeit idézi fel bennünk. Ha mindenképp jót kell keresnünk, akkor esetleg a Heart Attack és az Only a Woman című dal érdemel enyhe vállveregetést.

A Sex and Love könnyed nyári lemeznek készülhetett, és egy-két dal erejéig viszont is hallhatjuk majd a rádióban, de sem egy fecske, sem Iglesias egy fecskében nem csinál nyarat. Ha szerinte ugyanis ez a szex és a szerelem, akkor nem lennénk a barátnője Anna Kurnyikova helyében. 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása