Kultography

Ötvenedik születésnapját ünnepli az egyik legkedveltebb finomság

Ötvenedik születésnapját ünnepli az egyik legkedveltebb finomság

Kultography írása itt: - 2014-04-10 09:27

Ötvenedik születésnapját ünnepli sokak kedvenc finomsága, a Nutella. Gyerekként mi a kis csomagos (talán öt grammos) változatot vártuk mindig, amiből ujjal szedtük, nyalogattuk ki a krémet, de kalácson, süteményben vagy az üvegből kanállal eszegetve is isteni. Íme egy kis Nutella-történelem.

Nutella.jpg

A kedvelt édesség fél évszázaddal ezelőtt Olaszországból indult hódító útjára, ma már a világ számos országábannutella1946.jpg elérhető. A kakaós mogyorókrémet Pietro Ferrero cukrász, a Ferrero cég alapítója találta ki még 1946-ban, az olaszországi Piemont tartományban. Az eleinte Pasta Gianduja néven bevezetett termék receptjét 1951-ben megváltoztatták és Supercrema néven forgalmazták tovább. A márka megszületésének hivatalos dátuma mégis 1964, mert a mai formájában ismert krém ekkor kapta a nutella nevet. A termék nagy utat tett meg fél évszázad alatt: jelenleg a világ 160 országában kapható és Magyarországon is a legkedveltebb élelmiszerek közé tartozik.

A születésnap kapcsán a finomság gyártója is szeretne a Nutellával kapcsolatos élményeknek tanúja lenni, ezért a a világ minden tájáról várják az emlékezetes nutella sztorikat kép vagy videó formájában. Emlékezetes reggelik, szülinapok a barátokkal, különleges események és más édes élmények a www.nutellastories.com oldalra. Eddig több ezer történetet töltöttek fel a rajongók majdnem 160 országból. Ráadásul nem csak a fiatalok, de idős emberek is elmesélik megható történeteiket, ami a kedvenc édességükhöz kötődik. 

nutellaregi.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása