Kultography

Szeretkezz ma este a Föld óráján Pókemberrel!

Szeretkezz ma este a Föld óráján Pókemberrel!

Kultography írása itt: - 2014-03-29 10:30

Vagy a saját szuperhősöddel... Na jó, a dolog nem teljesen így hangzik, az azonban biztos, hogy ma este 20.30 és 21.30 között tartják a WWF Föld óráját, amikor egy órára a program résztvevők mindenhol lekapcsolják a világítást, a lehető legkevesebb elektromos háztartási eszközt, kütyüt használják.

foldorajaslid.jpg

Az idei Föld órájához pedig a Durex is csatlakozott, akik természetesen a villany használata helyett a szeretkezésre buzdítanak, Pókemberék pedig nagykövetként csatlakoztak az akcióhoz, hogy felhívják a figyelmet az túlzott és pazarló energiafogyasztásra. A Föld legnagyobb környezetvédelmi eseményén, mely az idén Szingapúrból indul, nemcsak a piros-kékruhás hős, hanem A csodálatos Pókember 2. több sztárja is részt vesz: Andrew Garfield mellett Emma Stone és Jamie Foxx is elküldi üzenetét a világnak, melynek lényege: bárki lehet hős, mindenki védelmezheti a bolygót.

 

A szingapúri eseményen lekapcsolják a világhírű Marina Bay fényeit. Ugyanakkor el fog sötétülni a Sydney Harbour híd, az Operaház, a pekingi Madárfészek, a tajpeji 101, a bangkoki Wat Arun buddhista templom, a Kuala Lumpur-i Petronas ikertorony és még sok más, legendás – és többnyire fényben fürdő – épület.

Budapesten a Föld óráját idén a WWF zöld, improvizációs Random Trip Special koncerttel ünnepli 20 órától az A38 Hajón. A koncert egyedisége abban rejlik, hogy az energiatakarékosság jegyében a lekapcsolás ideje alatt a fellépők akusztikus hangszereken játszanak majd.

A Durex kutatásai szerint a technológia vívmányai napjainkban nagy szerepet játszanak abban, hogy közelebb Earth Hour 2014 Superhero Ambassador Spider-Man.jpghozzák egymáshoz az embereket, ugyanakkor sok esetben éppen ezek miatt távolodunk el egymástól. A mai szerelmespárok életében, akik többet foglalkoznak elektronikus eszközeikkel, mint egymással, a különböző kütyük előbb-utóbb az intimitás útjába állnak. Ez lehet az oka annak a szomorú ténynek is, miszerint az emberek 20%-kal kevesebbet szeretkeznek manapság, mint 2000-ben. Az előző feltevést támasztja alá az az adat is, miszerint a 18 és 34 év közötti amerikai felnőttek 20%-a használta már okostelefonját szeretkezés közben, sőt, ennél még meghökkentőbb eredményeket mutat az az angol felmérés, amely szerint a megkérdezettek 12%-a felvette telefonját, tízből egy olvasott el üzenetet és több mint 5% Facebookozott már valaha szeretkezés közben.

Éppen ezért a márka a Föld órája kapcsán arra biztat: használjuk ki a kezdeményezést arra, hogy közelebb kerüljünk a párunkhoz. Tény: ez is lehet érdekes program.

A Durex egy elgondolkoztató kisfilm segítségével szeretné cselekvésre ösztönözni az embereket. A videó magunkhoz hasonló párok rövid történetét mutatja be, akik annak ellenére, hogy fizikailag egymás mellett vannak, a képernyők okozta bűvölet miatt mégis óriási köztük a távolság. A kisfilm egy szenvedélyes felhívás arra, hogy a párok elszakadjanak a képernyőktől és a valós érzelmeikre koncentráljanak.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása