Kultography

Irány vasárnap a belvárosi ingyenes programok sokasága!

Irány vasárnap a belvárosi ingyenes programok sokasága!

Kultography írása itt: - 2014-03-28 15:48

Március 30-án számos érdekes, ingyenes program várja azokat, akik a budapesti belváros felé veszik az irányt. Vár a Budapesti Tavaszi Fesztivál ArTÉR nevű egész napos művészeti fesztiválja, nyit a megújult Design Terminál az Erzsébet téren, nyit az Akvárium és a Fröccsterasz is.

pasosajto.jpg

 

Az ArTér részeként a Városháza téren felállított színpadon fellép Budapest Bár, a Muzsikás, illetve pasosajto.jpgfeldolgozásszámokat játszik majd a PASO. A banda híres magyar és nemzetközi zenekarok dalait, népszerű filmzenék feldolgozásait játssza a saját stílusában. LGT, Illés, Rihanna, Cseh Tamás, Amy Winehouse, Blur, Trónok harca, Ponyvaregény, Nancy Sinatra, Macskafogó, Liszt Ferenc, Gershwin. Sztárvendégeik: Kiss Erzsi, Harcsa Veronika, CèAnne és Szűcs Krisztián.

A Gozsdu Manó Klubban vasárnap délután a népszerű improvizációs színházi csoport, a Momentán Társulat lép fel, akik azt állítják magukról, hogy még ők sem tudják, mit tesznek majd 5 perc múlva. És ez igaz is, a nézőkön múlik, mi fog történni! Őket az Elefánt követi, ami egyszerre tud nagyon melankolikus és energikus is lenni. Egyedi hangzásvilágukat és erős szövegeiket már most rengetegen szeretik. A Rájátszás-koncerten fellép Beck Zoltán (30Y), Erdős Virág, Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László (Kistehén) és Szűcs Krisztián (HS7).

Az Ankertben a tavalyi évben első magyar nyelvű lemezével jelentkező Szabó Benedek és a Galaxisok, akik megénekelték, milyen érzés is 25 évesnek lenni. Mit kezd egymással Shakespeare és a népszerű hip-hop csapat, az Akkezdet Phiai és az Irie Maffiából is ismert Sena? A WH fellépésén rengeteg szonettet lehet hallani. Az vagy nekem, mint testnek a kenyér - szövegelhetjük a fellépőkkel. Este 20:30-kor lép fel Jónás Vera. Az énekes, dalszerző, gitáros Jónás Vera olyan crossover stílusban írja és szólaltatja meg dalait, amely az élő elektronikát teljesen akusztikus hangzással ötvözi, s teszi ezáltal is egyedivé és eredetivé a szerzeményeket.

A koncerteken kívül lesznek gyerekfoglalkozások (Szamárfül Projekt, Ezerarcú Multikulti, Cellux Csoport, Tündérflotta) a BTF-házban és színházi műsorok is. Részletes programot és kezdési időpontokat itt találhatóak.  https://www.facebook.com/events/656039007797018/

Vasárnap nyit a megújult Design terminál is, ami az Erzsébet térrel együtt megújult, valamint új funkciókkal bővült. A nyitás alkalmából a szervezők egész napos programsorozattal várják a látogatókat. A felújítás után  rendezvény helyszínként megnyílik a második emeleti terasz, valamint kibővül a konferenciaterem is. A földszinten a Terminál Étterem és Gastroshop kap helyet. Továbbá egy külső kiállítások és workshop-ok rendezésére alkalmas korszerű mobillétesítménnyel is bővül a Design Terminál, az épülettel szemben található parkrészen. A Pavilon a természetbe simuló modern mini ház, ami a térről közvetlenül vonzza be a látogatókat.
A nyitónapon egész napos pop-up Design vásárral, Streetfashion bemutatóval, Kreatív Budapest konferenciával, a magyar kreatívipari hősökről szóló Csúcstámadók című könyv bemutatójával és a Mini Terminál gyermekprogramjával várja az érdeklődőket. Az ingyenes programok délelőtt 10 órakor kezdődnek.
A Mini Terminál évadnyitó programja során a gyerekek egy teljesen egyedi, óriás társasjáték megépítésén dolgoznak közösen. Az alkotófolyamat során nem csupán a csapatmunkát gyakorolják a résztvevők, a játék részeként saját karakterüket is kitalálhatják. Alapanyagként építőkockákat használnak a gyerekek, amit különböző anyagokkal kombinálhatnak majd. A program végül egy közös társasozással zárul.

Ugyanezen a napon nyit a felújított Akvárium is, ahol délelőtt szintén családi programmal várják az érdeklődőket.

  

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása