Kultography

Több mint tízezer lepke lepte el Budapest belvárosát

Több mint tízezer lepke lepte el Budapest belvárosát

Kultography írása itt: - 2014-03-26 14:19

Különleges dolgot láthatnak azok, akik mostanában az Erzsébet tér környékén járnak: a teret megszállták a lepkék. Összesen 15 ezer pillangó „vert tanyát" a kedvelt belvárosi helyszínen.

DSC_3215.jpg

A lepkék a Budapesti Tavaszi Fesztivál eseményeként szálták meg a várost. A tavaszköszöntő programsorozat DSC_3223.jpgszámos újdonságot nyújt idén: a szokásos koncertkavalkád, a felvonulás vagy a gasztronómiai séta mellett például új túristamágnest kapott a főváros. A Hello Wood csapata állította fel a Hősök terén a csúcsminőségű fából készített, Philips fénytechnikával felturbózott Budapest feliratot, és további hat piros, fesztivál-promotáló kockát is elhelyeztek a város fontos csomópontjain. De 15 ezer lepke is leszállt a fővárosban: hajnalra papírlepkék özönlötték el az Erzsébet téren álló, a március 27-től 29-ig tartó művészeti programoknak helyet adó Lepkeház környékét.
 
DSC_3207.jpgA Lepkeház önmagában is egy újító gondolat eredménye: egy színpad építészeti újragondolása, és éppen ez a sokszínű felhasználási mód volt a legnagyobb kihívás az alkotók számára: a Lepkeház ugyanúgy teret adhat egy komolyzenei együttesnek, mint egy csoport artistának. A változatosság pedig nem csupán a Lepkeházban fellépő művészek sokaságára jellemző: maga az épület is mobilis, azaz bármikor szétszedhető és újra összeszerelhető. A 300 négyzetméter alapterületű faszerkezet az IVANKA által biztosított betonalapokkal együtt mintegy 29 tonnát nyom, elkészültéhez pedig több mint 20 köbméter fát használt fel az építői csapat, melynek külön oda kellett figyelnie a tervezésnél a magas szerkezetekre veszélyt jelentő szélre is. 

A lepkeház programjában orgonaimprovizációval, elektroakusztikus művekkel, lézer-fényhárfával, kortárs cirkusszal, operával és DJ-remixszel; divatperformansszal, breaktánc- és parkourbemutatóval is várják majd az érdeklődőket.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása