Kultography

A hétvégén újra Belvárosi Sajtfesztivál

A hétvégén újra Belvárosi Sajtfesztivál

Kultography írása itt: - 2014-03-25 15:05

Idén március 28-30. között, a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik állomásaként kerül megrendezésre a II. Budapesti Sajtfesztivál. A jó sajtok, borok, sörök, pálinkák szerelmeseit a Duna partján, a Bálnában várják a szervezők.

sajlslid.jpg

sajt4.jpgA sajtfesztiválon ismét a legjobb hazai és nemzetközi kézműves sajtokat, borokat vagy éppen pálinkákat kóstolhatjuk meg, minden olyan minőségi, hazai termékkel összhangban, mely a sajtkultúrával szorosan összefügg. De nem csak megkóstolhatóak lesznek a különleges ínyencségek, hanem megtanulható lesz azok elkészítése is. Az érdeklődők a sajtkészítés minden rejtelmébe bepillantást nyerhetnek, kezdve egészen a tejköpüléstől a több éves érlelési folyamatokig. Ezen kívül a sajtmesterek és népszerű gasztroblogok közreműködésével azt is megtudhatjuk, milyen ételek készíthetők el sajtból. Végül szakmai zsűri hirdeti ki a „Legnemesebb Sajt”-nak járó címet.

A külföldi gasztronómia idén sem marad távol a fesztiváltól, ez alkalommal a leghíresebb sajtbirodalomból, Franciaországból érkező sajtkészítő mester teszi tiszteletét a rendezvényen, aki különlegességekkel kápráztatja majd el a sajtrajongókat. A szervezők ezen felül egy különleges kézműves sörrel is készülnek a fesztiválra. Az Aquarius névre keresztelt belga India Pale Ale egy Chimay trappista élesztővel készült 8,2%-os világos sörkülönlegesség, melyet a Sajtfesztiválon kóstolhatnak meg először a látogatók. A sörre jellemző a trappista sörök markáns illat és ízvilága, ami a komlótól kapott virágos, enyhén gyümölcsös aromával egészül ki. 

A három napos gasztronómiai fesztiválra ingyenes a belépés, emellett az első napján, pénteken az első ezer vendéget egy Toulouse-i gyümölcsös sajtleves kóstolóra invitálják meg. Illetve aznap több kiállító is kedvezményes árakkal várja a látogatókat a fesztivál kupon-szórólapja ellenében.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása