Idén március 28-30. között, a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik állomásaként kerül megrendezésre a II. Budapesti Sajtfesztivál. A jó sajtok, borok, sörök, pálinkák szerelmeseit a Duna partján, a Bálnában várják a szervezők.
A sajtfesztiválon ismét a legjobb hazai és nemzetközi kézműves sajtokat, borokat vagy éppen pálinkákat kóstolhatjuk meg, minden olyan minőségi, hazai termékkel összhangban, mely a sajtkultúrával szorosan összefügg. De nem csak megkóstolhatóak lesznek a különleges ínyencségek, hanem megtanulható lesz azok elkészítése is. Az érdeklődők a sajtkészítés minden rejtelmébe bepillantást nyerhetnek, kezdve egészen a tejköpüléstől a több éves érlelési folyamatokig. Ezen kívül a sajtmesterek és népszerű gasztroblogok közreműködésével azt is megtudhatjuk, milyen ételek készíthetők el sajtból. Végül szakmai zsűri hirdeti ki a „Legnemesebb Sajt”-nak járó címet.
A külföldi gasztronómia idén sem marad távol a fesztiváltól, ez alkalommal a leghíresebb sajtbirodalomból, Franciaországból érkező sajtkészítő mester teszi tiszteletét a rendezvényen, aki különlegességekkel kápráztatja majd el a sajtrajongókat. A szervezők ezen felül egy különleges kézműves sörrel is készülnek a fesztiválra. Az Aquarius névre keresztelt belga India Pale Ale egy Chimay trappista élesztővel készült 8,2%-os világos sörkülönlegesség, melyet a Sajtfesztiválon kóstolhatnak meg először a látogatók. A sörre jellemző a trappista sörök markáns illat és ízvilága, ami a komlótól kapott virágos, enyhén gyümölcsös aromával egészül ki.
A három napos gasztronómiai fesztiválra ingyenes a belépés, emellett az első napján, pénteken az első ezer vendéget egy Toulouse-i gyümölcsös sajtleves kóstolóra invitálják meg. Illetve aznap több kiállító is kedvezményes árakkal várja a látogatókat a fesztivál kupon-szórólapja ellenében.
Kommentek