Kultography

Sonkát a pultból

Sonkát a pultból

Karlócai Regina írása itt: - 2014-01-23 18:36

A gombamód szaporodó budapesti reggelizőhelyek egyik üde színfoltja a Rumbach Sebestyén utcában néhány hónapja nyílt Sonkapult, amely nevéhez híven valódi olasz és spanyol sonkákat tartalmazó szendvicseket és ízletes kávékat kínál.

sonkaslid.jpg

Szorosan véve nem is reggelizőhelyről van szó, a kicsiny üzlet ugyanis minden nap éjfélig van nyitva, egy-egy DSCF5396.jpghétvégi estén családias kocsmahangulatra talál az arra tévedő. A két tulajdonos, Bánlaki Balázs és Szablyás János elsősorban fesztiválokra tervezték vendéglátó tevékenységüket, minthogy ők maguk is nagy fesztiválrajongók.

A történet azonban nem is a fesztiváloknál kezdődött, hanem egy ócskapiacon. Balázs ugyanis régiségek felkutatásával és értékesítésével is foglalkozik (az üzletben található berendezési tárgyakra is ez a magyarázat egyébként), s egyik beszerzőkörútja alkalmával egy Berkel sonkaszeletelőre is talált. A nem mindennapi gép – mely az üzlethelyiségbe lépve teljes valójában fogadja a vendéget – adta az inspirációt egy „sonka-központú“ étkezőhely megnyitásához.

És bizony nem csalódik, aki sonkára vágyik: János ott helyben összeköltött számunkra egy-egy szendvicset, tényleg nem mindennapi ízélmény. Ha pedig valaki csütörtök este járna arra, ki ne hagyja az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő pincho estet, melyen alkalmanként más-más nemzet ételeiből kapnak sajátos ízelítőt a vendégek. Csak ajánlani tudom!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása