Kultography

Lesz magyar „versenyző" a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon

Lesz magyar „versenyző" a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon

Kultography írása itt: - 2014-01-13 16:05

Most már biztos, nem marad magyar film nélkül idén a Berlinale: a rövidfilmes versenyprogramba meghívták Bucsi Réka Symphony No. 42 című animációs diplomafilmjét.

symphony_no_42_key.jpg

Varga Csabát, Orosz Istvánt, Cakó Ferencet, Milorad Kristicet, M. Tóth Gézát és Szilágyi Varga Zoltánt követve symphony_no_42_key.jpgBucsi Réka pályakezdő animációs filmrendező mutatkozik be februárban a Berlinale rövidfilm versenyében. A MOME Animáció tanszék hallgatójának 2013-ban készült diplomafilmje, a Symphony no. 42 meghívást nyert a rangos fesztivál válogatásába, így versenyre kelhet a legjobb rövidfilmet illető Arany Medve díjért.

A kategóriában összesen 25 film mérettetik meg, ezek 21 országot képviselnek majd. Stílusukat tekintve van köztük animációs film, dokumentumfilm, fikciós és kísérletező alkotás is.

A Symphony no. 42 című animációs film rendhagyó narratívát használva, 47 különböző jeleneten keresztül mutat be egy szubjektív világképet. Az asszociációk által összefűzött rövid jelenetek környezetünk irracionális összefüggéseit hangsúlyozzák. A szürreális helyzetek ember és természet alkotta dolgok összhatásán alapszanak.

Symphony no. 42 - teaser from Réka Bucsi on Vimeo.

„A film alapötlete egy számomra érdekes emberi tulajdonságra épül. Ha külső szemlélőként tanúi vagyunk egy számunkra ismeretlen szituációnak, akkor tudat alatt automatikusan kontextusba helyezzük az eseményeket saját elképzeléseink szerint.” – mondta a film alkotója, Bucsi Réka.

A Symphony no. 42 a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen készült a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, a film vágója Czakó Judit, producere Fülöp József a MOME Animáció tanszék vezetője.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása