Néhány évvel ezelőtt még hírből sem ismertük a cupcake kifejezést, a cakepop-láz pedig az elmúlt évben söpört végig hazánkon. S habár mostanra már számtalan recept és alapanyag beszerezhető az említett süteményekhez, még mindig kevés az olyan cukrászda, ahol készen kaphatók e falatnyi édességek. Aggodalomra azonban nincs okunk, hiszen január harmadika óta tárt kapukkal vár minket a Cuppcake tortaműhely.
A krisztina körúti üzletben Kádár Lilla, a cukrászda megálmodója és tulajdonosa fogadott minket pár héttel a nyitás előtt. A helyiségben még az utolsó simításokat végezték, de a rózsaszín-szürke alaptónus már így is meghittséget sugárzott. Lilla örömmel mesélt arról, hogyan is jött létre ez a hely. Pár évvel ezelőtt New Yorkban találkozott először a cupcake-kel, s ennek hatására indította – egy barátnőjével karöltve – a cuppcake nevű blogot.
Az eredetileg hobbinak indult vállalkozás hamarosan kinőtte magát, elkezdtek megrendeléseket kapni, s egyszerre azt vették észre, hogy kinőtték a konyhájukat. Lilla – aki eredetileg jogász – ekkor kezdett műhely után nézni, hogy eleget tudjon tenni a nagyobb léptékű megrendeléseknek is, s a nagy keresgélésben nemcsak műhelyt, de cukrászdának való helységet is talált,. Némi dilemmázás után – szerencsénkre – úgy döntött, belevág...
Aki különleges alkalomra szeretne süteményt, tortát, zsúrasztalt, nem bánja meg, ha betér Lillához, számára ugyanis az egyediség, személyre szabottság igen fontos a termékek előállításakor. A megrendelők nem katalógusból válogatják ki, mit szeretnének, hanem megbeszélés alapján, Lillával közösen találják ki, hogyan is nézzen ki az ünnepi asztal, sütemény, torta, így az éppen olyan lesz, ami az ünnephez, az ünnepelthez illik.
Aki pedig csupán enne pár finom falatot, ne habozzon beugrani a cukrászdába, hiszen a kínálat minden darabja alkalmas arra, hogy az ember gyors ütemben „bepuszilja“ az arcába.
Persze mit sem ér a sok külcsíny belbecs nélkül, és hát panaszra ebből a szempontból sem lehet okunk. A rózsaszín dagasztógép alól kikerülő tészták állaga és íze is abszolút tökéletes, nem fogunk sem megfulladni, sem betonná alakult gyomorral távozni a fogyasztásuk után. A könnyű tésztákra pedig éppen annyi plusz kerül, amennyi kell. Persze ezek veszélyes dolgok, hiszen így nem könnyű megállni egy után...kettőnél se...és hát ugye a három a magyar igazság, utána pedig jön a ráadás. Lilláéknál a lényeg éppen ezen a professzionalizmuson van.
Az pedig a ráadás, hogy mindez szeretettel készül, a szeretethez pedig időnként hozzátartozik egy cuppanós süti is.
Kommentek