Kultography

Az első merítésben nincsenek magyarok

Az első merítésben nincsenek magyarok

Mittelholcz Dóra írása itt: - 2013-12-19 14:29

George Clooney legújabb filmje, a Műkincsvadászok is a 64. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozik be, akárcsak Wes Anderson várva várt filmje, a The Grand Budapest Hotel. Bejelentették az első verseny-, Panorama és Special szekcióban látható filmeket, egyelőre nincs magyar közöttük.

Mukincsvadaszokkicsi2.jpgAhogy az már korábban kiderült Wes Anderson Grand Budapest Hotel című filmje nyitja meg a 2014. február 6-án kezdődő Berlinalét. A fesztivál hivatalos versenyprogramjában, bár versenyen kívül mutatkozik be George MV5BMjM0MjE4MTk4Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwMTM5MDk3MDE@._V1_SX640_SY720_.jpgClooney legújabb, rendezőként is jegyzett filmje, a Műkincsvadászok, amely a II. világháborúban elkövetett műkincslopásokkal foglalkozik. Az alkotás a jelenlegi tervek szerint februárban már a magyar mozikban is látható lesz.

Az első bejelentett versenyfilmek között szerepel kanadai, ciprusi, német, spanyol, görög, brit, francia és amerikai alkotás is. Versenyben lesz például Claudia Llosa Aloft című alkotása, Jennier Connellyvel és Cillian Murphy-vel a főszerepben. A perui születésű rendezőnő korábbi filmje, a 2009-es Milk of Sorrow (Fausta éneke) megnyerte az Aranymedvét a fesztiválon, jelölt volt a legjobb idegen nyelvű film Oscarjára is.

A Berlinale Special szekcióban lesz látható Pascal Chaumeil Nick Hornby regényéből készülő alkotása, az A Long Way Down Pierce Brosnannal, Toni Collette-tel, Aaron Paullal és Imogen Poots-cal a főbb szerepekben. A Panorama szekció nyitófilmje az Yves Saint Laurent címet viselő, a neves francia tervezőről szóló alkotás lesz. Ebben a csoportban lesz látható Michel Gondry és John Michael McDonagh, A guardista rendezőjének új filmje is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása