Kultography

Kampány Hiennel és Janicsák Vecával a gyerekbántalmazás ellen

Kampány Hiennel és Janicsák Vecával a gyerekbántalmazás ellen

Kultography írása itt: - 2013-10-01 10:03

Az UNICEF tájékoztatása szerint hazánkban minden tízedik fiatal szenved a hozzá közeli emberek és az iskolai erőszak valamilyen formájától. A közös kampánnyal szeretnék felhívni a figyelmet a fiatalok veszélyeztettségére. A hangsúly a megelőzésen van, illetve azon, hogy van megoldás, lehet hová fordulni, ha ilyen jellegű bántalmazás elszenvedője lesz valaki. A szervezetek az előbb említett sztárokkal készült kisfilmekben is felhívják a figyelmet az egyre komolyabb problémára.

A Nickelodeon a kampány ideje alatt gyermekek számára is könnyen befogadható megoldásközpontú tévé kampányban hívja fel a fiatalok figyelmét a témára. A spotok célja, hogy a bántalmazott gyermekek tudják, van megoldás, és ne féljenek segítséget kérni. Hienék a kampányban való részvételükkel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy bárkivel megtörténhet ilyesmi - saját sztorijukat mesélik el –, kellő összefogással és támogatással azonban bármilyen nehézség leküzdhető.

A gyönyörű és sikeres Hien is tapasztalta, milyen nehéz az ilyen szituációkat jól kezelni. „Engem szerencsére kevés ilyen jellegű bántás ért a sulis évek alatt. De másodikos korom körül megtalált az éppen menő banda és a származásommal próbáltak bántani. Mivel látták, hogy nem érdekel, gyorsan leszálltak rólam. A legjobb barátnőmet azonban kipécézték, és elég hosszú időn keresztül gúnyolták, kinevették ha elesett és mindenfélékkel próbálták bántani. Szerintem az a legjobb módszer a cikizések és zaklatások ellen, ha látják, hogy nem érdekel, amit mondanak, ilyenkor legtöbbször egyszerűen békén hagynak.”- ajánlja az énekesnő.

Mindemellett a kampányhoz egy mobilapplikációs alkalmazás is készült, amely innen tölthető le: unicef.hu/helpapp

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása