Kultography

Izgalmas bemutatók és óriási tömeg az állatkertek éjszakáján

Izgalmas bemutatók és óriási tömeg az állatkertek éjszakáján

Mádai Adrienn írása itt: - 2013-08-31 11:46

[caption id="attachment_58227" align="alignright" width="199" caption="MTI Fotó: Kovács Attila"][/caption]

Már fél órával nyitás előtt hömpölygött a tömeg a Fővárosi Állat- és Növénykert előtt, ezért több család is úgy döntött, hogy míg levonul az ár, ők inkább a Városligetben ütik agyon az időt, és etetik a folyton éhes kacsákat. A tülekedést és nyomakodást, azonban így sem lehetett megúszni, se kint, se az állatkert területén.

Érkezésünk után rögtön találkoztunk is egy lámával, akit egy önkéntes gondozó sétáltatott a látogatók között. A barátságos jószág jól tűrte az embereket, sőt talán még élvezte is, hogy folyton a  figyelem középpontjában van és mindenki vele szeretne fotózkodni, vagy csak megsimogatni barna bundáját. Az Elefántházban Asha, a kiselefánt épp mamájával együtt próbált vacsorázni, de szemmel láthatóan nem díjazták a nagy tömeget, akik áhítattal, és a tiltás ellenére, vakuzva fényképezték őket. Semapala, a zsiráfborjú pedig úgy döntött, ő bizony nem jön közel az emberekhez, inkább megállt a hátsó terem ablakánál, és onnan méregette bizalmatlanul a mosolygós arcok tengerét. A kecskéknek és a tevéknek már nem voltak ilyen fenntartásaik a látogatókkal szemben, ők bizony örömmel jöttek, főleg ha egy kis zoo-csemegére is esélyük volt.

A legtöbb állat az este beálltával aludni tért, és nem nagyon bújt elő rejtekhelyéről, ezért a tömeg megrohamozta a tematikus házakat és a Varázshegyet. Az Ausztrál házban hatalmas sikere volt a denevéreknek, akik az emberek feje fölött, a lámpákról lelógva figyelték a behatolókat. A Lepkekertbe betérőknek számítaniuk kellett arra, hogy itt bizony a fejükre, testükre szállhat egy két óriási pillangó, a Pálmaházban pedig az éjimajmokat lehetett szemrevételezni. Az igazán szerencsések vombatot is láthattak, akiket bizony napközben szinte lehetetlen lencsevégre kapni. Éjszaka sem egyszerű őket megpillantani, de tegnap este az állatkert gondozói úgy döntöttek, elég volt a hosszú bujkálásból és ottjártunkkor épp kitessékelték a morcos vombatot a fatörzsből, így hatalmas sóhajok és "Jaj, de cuki!" kiáltások közepette megcsodálhattuk ezt a rendkívül bájos, szőrös, erszényes állatkát.

[caption id="attachment_58228" align="alignleft" width="300" caption="MTI Fotó: Kovács Attila"][/caption]

A Varázshegyben állatbemutatókkal, előadásokkal várták a látogatókat, sőt a Darwin-laborban még egy izgalmas tesztet is megoldhattak az okosodni vágyók. A Csillagtérben pedig egészen éjjel tizenegyig folyamatosan 3D-s vetítésekre ülhettek be a megfáradt családok. De fény derült az őstenger titkaira, megcsodálhattuk a levélvágó hangyák szorgos munkáját, és a bőrevő halakkal is közelebbi ismeretségbe kerültünk.

S hogy jövőre lesz-e újra állatkertek éjszakája? A tegnapi siker után után szinte biztos, így aki idén lemaradt erről a felejthetetlen kalandról, jövőre bepótolhatja az élményt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása