Kultography

Retró fagylaltmámor a Cserpestől

Retró fagylaltmámor a Cserpestől

Kultography írása itt: - 2013-08-06 18:09

A Cserpes Sajtműhely budapesti debütálása igazi sikertörténet. A mennyei krémes tejek és kakaók, finom péksütemények és szendvicsek, tejturmixok már rég elvarázsoltak minket, a nyárra pedig megérkeztek a Cserpes fagylaltok is. A Tejivók retró-életérzését tovább erősítve nyolc fajta hagyományos ízű fagyiból választhatunk:  vanília, csokoládé, karamell, puncs, eper, málna, citrom és kókusz szerepel a kínálatban. A természetes alapanyagokból készült hűsítő finomságok nem tartalmaznak mesterséges színezéket, sem ízfokozókat, így igazi minőségi termékről beszélhetünk.

A Csepres fagylalt története a kapuvári Rosta család cukrászdájáig nyúlik vissza. Cserpes István ugyanis a régi családi receptek alapján tanulta meg a fagylalt készítés csínját-bínját. Az első fagylalt 2012-ben készült el, s miután minden ízt kikísérleteztek, megnyílt Kapuváron a Cserpes Kiscuki, alig pár héttel később pedig már Budapesten is mindhárom Tejivóban kapható a jeges finomság.

A gyümölcsfagylaltok esetében, különösen a citromnál meglepő textúrával találtuk szembe magunkat. Míg mi egy krémes, lágy citromfagyira számítottunk, addig ezzel szemben egy jégkására emlékeztető gombócot kaptunk, ami bár elsőre furcsa volt, de pillanatokon belül a kedvencünkké vált. A puncs esetében pedig örömmel fedeztük fel, hogy nem holmi szikkadt és kemény, apró szemű mazsolával akarják kiszúrni a szemünket, hanem hatalmas, ízletes, szaftos mazsolák rejtőznek a mennyein krémes és nem túl édes hűsítő finomságban. Az eper és a karamellfagylaltnál sem találtunk kivetnivalót. A karamell selymes íze olyan lágysággal simult a szájpadláshoz, ami csak a legjobb alapanyagok használatával érhető el. Az egyetlen észrevételünk, mely szintén csak ízlés kérdése, az eperrel kapcsolatban merült fel: a gyümölcs friss ízét és zamatát kevésbé édesen talán még jobban szerettük volna, pedig őszintén, így is tökéletes volt. Az adagok mérete ideális, két gombóc pont elég volt ahhoz, hogy teljesen lehűtsön és felfrissítsen bennünket. Az ár is barátságos, 200 Ft-ba kerül egy nagy gombóc.

Aki eddig is szerette a Cserpes termékeket, most sem fog csalódni, aki pedig még nem kóstolta őket, biztos megszereti. A fagylaltok ugyanazt az első osztályú minőséget képviselik, mint a többi Cserpes finomság.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása