Kultography

Faithless és PASO zárja ma az EFOTT-ot (Képgaléria!)

Faithless és PASO zárja ma az EFOTT-ot (Képgaléria!)

Pataki Anita írása itt: - 2013-06-29 17:00

[caption id="attachment_56707" align="alignright" width="300" caption="Fotó: Bányai Gábor"][/caption]

Quimby, Kiscsillag, Kowalsky meg a Vega, Supernem, Punnany Massif, Irie Maffia, Tankcsapda, Anima Sound System - ez még csupán az elmúlt két nap nagyszínpados előadóinak listája. Ehhez az illusztris gárdához csatlakozik a mai nap folyamán Péterfy Bori, a Vad Fruttik és végül az angol Faithless. De a kisebb helyszíneken sincs hiány izgalmas koncertekből, sőt! A mai nap egyik legnagyobb dobásának a PASO igérkezik, de a keményebb vonal szerelmeseire vár a Subscribe vagy a Road is. Kardos-Horváth Janó duplázása ugyancsak a mai nap egyi kszínfoltja lesz: mind akkusztikus formációjával, a Kafkazzal, mind az újra összeállt Kaukázussal fellép a délután folyamán.

A Eurovízió két legutóbbi magyar versenyzője is tiszteletét tette az EFOTT-on, ByeAlex tegnap kissé rockosabbra fazonírozott dalokkal lépett színpadra, a közönség legnagyobb örömére. (ByeAlexről a Fish! is "megemlékezett", egy rajongói transzparaens lenyúlása után dalt küldött az énekesnek.) Hogy a Compact Disco tartogat-e valamilyen meglepetést, az majd ma kiderül. Az EFOTT egyik elhibázott koncertelhelyezése mindenképpen a tegnap esti Carbonfools volt: a sátorba kényszerített tömeg nem folyt ki az ajtókon ugyan, de sokkal kényelmesebb lett volna szabadtéren végigtombolni a dalokat. A Happy Gang, a Kerozin és Korda Györgyék után ma is folytatódik - sőt, tetőpontjára ér  - a kilencvenes évek iránti nosztalgia: a Mr. President minden bizonnyal hatalmas őrületbe fogja taszítani a Coco Jumbora vágyó, a naptól és a sörtől már kissé bizonytalan lábú látogatókat.

A zenei prpgramok mellett rengeteg civil sátort és egyéb időtöltési lehetőséget lehet találni. A katonaságnál fegyvereket próbálhatunk ki, vagy az AXE katapultjába ülve tapasztalhatjuk meg, milyen is a szabadesés. A legnagyobb egyetemi, politikai, környezetvédelmi szervezetek is kilátogattak, játékaik tökéletesek egy kóbor félóra eltöltésére - és talán még tanulunk is közben valamit.

Továbbra sem késő venni a sátorfát és letáborozni a Balaton-parton, a strand nyitva, a nap süt, a sör hideg, néhány órán belül pedig a húrok közé csap nak az EFOTT utolsó napjának fellépői - mi kell még egy nyári szombat eltöltéséhez!

[caption id="attachment_56719" align="aligncenter" width="574" caption="A galéria megtekintéséhez kattints a képre! (Fotó: Bányai Gábor/Molnár Dániel)"][/caption]

[gallery link="file" columns="2" orderby="title"]

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása