Kultography

Édes és fűszeres az Európa legjobbjának választott magyar gourmetlikőr

Édes és fűszeres az Európa legjobbjának választott magyar gourmetlikőr

Kultography írása itt: - 2013-05-20 11:30

A Berbence Bitter különlegessége az alapban rejlik, amely a megszokottól eltérően nem ipari szesz, hanem minőségi Tokaji borpárlat és prémium szőlőpálinka. Az általunk olyan jól ismert keserűlikőrökhöz társított ízvilág helyett, így egy édeskés, lágy, gazdag aromájú italt kóstolhattunk. A likőrben található gyógynövénykivonatot az aszúbor érlelésére használt hordóban érlelik, ezekbe kerül később a különleges italkeverék is. A likőrt egészen addig pihentetik a hordókban, amíg a „Berbence mester” kiválónak nem minősíti azt.

A gourmetlikőr 27 különféle gyógynövény- és fűszerkivonatot tartalmaz, ezek között megtalálható az édesgyökér, a bazsalikom, a fodormenta, a szegfűszeg és a hársvirág is, amelyek egyedülálló illatot kölcsönöznek az italnak. Emésztés segítő hatásának hála, a nehezebb étkezések kiváló lezárása lehet a Berbence Bitter, amely a kesernyés ízeket nem kedvelő hölgyek és urak számára is tökéletes választás. A likőrt érdemes lehűtve fogyasztani, az első kortyot pedig járassuk meg szánkban, hogy a zamatok szétterjedjenek, és teljes egészében élvezhessük a fűszeres, édeskés ízvilágot.

A Tokaj-hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra vadonatúj terméke a Destillata nemzetközi italversenyen 2013-ban ezüstérmet nyert, kategóriáján belül pedig az év legjobb keserűlikőrje lett.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása