Kultography

Bepillantás a láthatatlan világba

Bepillantás a láthatatlan világba

Mittelholcz Ágnes írása itt: - 2013-04-23 13:30

A Láthatatlan Kiállítás 2007-óta törekszik arra, hogy az egészséges embereket megismertessék a vakok világával. Vak és látássérült kísérők segítségével barangolhatunk végig a speciálisan berendezett, mindennapi életet stilizáló helyszíneken. A kiállítás tavaly új helyszínre költözött, a Millenárison várja az érdeklődőket, a régebbi helyszínhez hasonló tematikájú, ám megújult kiállítással.

A szervezők alternatív programokat is kínálnak, ebből kaptak egy kis ízelítőt sztárjaink, akik vakon tapogatózva igyekeztek megtalálni mit is rejt az eléjük letett tányér. A jó illem egy idő után odaveszett, hiszen logikus módon kézzel könnyebben lehet tájékozódni.

Az ebéd végeztével a résztvevők elmondták, hogy igen kiszolgáltatottnak és elveszettnek érezték magukat az adott helyzetben, nagyon nehezen tudják elképzelni, hogy is lehet ezt megszokni. Az is kiderült hogy a számunkra olyan hétköznapi dolog, mint a pénztárnál való fizetés is nagy erőfeszítéssel jár a vakok számára, mivel a magyar bankjegyek „nem tapinthatóak", így legtöbbször marad számukra a bankkártyás fizetés.

Míg más országokban már gyerekkorban igyekeznek az egészséges és sérült gyermekeket együtt tanítani, nevelni, addig hazánkban ez még igen nehezen oldható meg. Pedig nagyon fontos dolog lenne.

Aki ellátogat erre a kiállításra a saját bőrén tapasztalhatja meg a vak és látássérült emberek problémáit, igényeit és világát,  rengeteget tanulhat a különleges programon. Az 1 órás túra mellett olyan plusz programokat választhatunk mint a Láthatatlan vacsora, a borkóstolás vagy a masszázs.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása