Kultography

Indul a Mini Terminál, a Design Terminál kicsiknek szóló design műhelye

Indul a Mini Terminál, a Design Terminál kicsiknek szóló design műhelye

Kultography írása itt: - 2013-04-18 13:45

A Design Terminál eredetileg a kreatív iparban tevékenykedő fiatalok ösztönzésére jött létre, hogy segítse a hazai kibontakozásukat, felhívja a figyelmét a tehetségükben rejlő lehetőségekre. Ennek következő lépéseként célozzák most meg a kisebbeket is, hiszen ahhoz, hogy valakiből kreatív-gondolkodó felnőtt váljon már kisgyerekkorban el kell kezdeni a szemléletformálást.

A Mini Terminál célja, hogy a foglakozások során felhívja a figyelmet az alkotás fontosságára a gyerekek fejlődésében és utat mutasson a szülőknek, hogy hogyan őrizhetik meg és mélyíthetik el a kicsikben rejlő kísérletező kedvet és kreativitást. Abban segít, hogy olyan felnőtteket nevelhessenek, akik fogékonyak és nyitottak az újdonságokra és képesek lesznek teljes értékűen és kompetensen részt vállalni szűkebb és tágabb környezetük esztétikai alakításában. A műhelymunkák során a gyerekek, környezettudatos, reflektív, gondolkodó valamint értő és elemző hozzáállását erősítjük. A design különböző területeihez kapcsolódva vetünk fel témákat, mely a tervező-alkotó folyamatokat indíthatják be. A programok lehetővé teszik, hogy a résztvevő gyerekek és szüleik aktívan akár együtt tervezzenek, az egyes anyagokat jobban megismerjék, az alkotás és a funkcionális, tárgyi és esztétikai gondolkodásban elmélyüljenek egy-egy konkrét feladat kapcsán.

 

A Mini Terminál eheti témája a bicikli. Most szombaton a Föld Napja alkalmából tartott, délutáni bringás felvonulásra is elő lehet készülni a műhelyben. Az ellátogató gyerekek különleges fényvisszaverő bicikliékszereket, manókat, virágokat, pillangókat készíthetnek színes anyagok és csillogó felületek felhasználásával. A környezettudatosság szellemében pedig a Medencecsoport molinóit is újrahasznosítják.

 

Helyszín: Design Terminál, 1051 Budapest, Erzsébet tér 13.

Időpont: 2013. április 20. 10.00- 12.00

Belépőjegy: 500,- Ft/gyerek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása