Kultography

A Csík Zenekar Müpa-koncerttel jubilál

A Csík Zenekar Müpa-koncerttel jubilál

Kultography írása itt: - 2013-03-31 11:33

A Csík Zenekar május 17-én a Művészetek Palotájában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben az elmúlt negyedszázad repertoárjából szemezget, de új összeállításokkal is jelentkezik.

A Müpába azokat a népzenészeket hívták meg vendégként fellépni, akik munkássága megalapozta a Csík Zenekar muzsikáját. Ott lesz Halmos Béla, a táncház-mozgalom egyik alapítója, Balogh Kálmán cimbalomművész, Berecz András ének- és mesemondó, Hegedűs Zoltán, aki az induláskor Kunos Tamást és Csík Jánost is tanította, valamint a szintén említett Porteleki László, aki jelenleg a Muzsikás együttes prímása.

Idén megjelenik egy könyv is a zenekarról, és terveznek egy vinyl lemezt legsikeresebb számaikkal. Ősz végére készülhet el egy olyan kiadvány, amely korábban nem publikált zeneszámokat, feldolgozásokat fog tartalmazni.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása