Kultography

Vámbéry újratöltve a Nemzetek Házában

Vámbéry újratöltve a Nemzetek Házában

Kultography írása itt: - 2013-03-28 14:00

[caption id="attachment_47840" align="alignright" width="300" caption="Fotó: Páczai Tamás"][/caption]

180 éve született és 150 éve indult Közép-Ázsiába Vámbéry Ármin, nyelvtudós, keletkutató, az MTA rendes tagja, a Magyar Földrajzi Társaság alapítója, a londoni Royal Geographic Society tiszteletbeli tagja. Halálának 100 éves évfordulója alkalmából 2013-ban emlékévvel tiszteleg előtte Magyarország.

Páczai Tamás, magyar fotóriporter 2012. augusztusában úgy döntött, hatalmas utazásra indul hajón és biciklin a híres keletkutató, Vámbéry nyomában Törökországon, Iránon, Türkmenisztánon, Üzbegisztánon és Afganisztánon át, síkfilmes fényképezőgéppel és írógéppel. Az elkészült anyagot egy nemzetközi kiállítás-sorozat keretében tekinthetik meg az érdeklődők. Április 4-én Vámbéry újratöltve címmel Páczai Tamás közép-ázsiai élményeiről mesél a Nemzetek Házában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása