Kultography

Hétvégi rendezvények gyerkőcökkel a Víz világnapja alkalmából

Hétvégi rendezvények gyerkőcökkel a Víz világnapja alkalmából

Kultography írása itt: - 2013-03-21 13:00

Duna Múzeum - Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum (www.museum.hu/esztergom/vizugyi)

Március 22-én, pénteken több érdekes programmal is várnak az esztergomi Duna Múzeumban. Többek között óriás játék az udvaron, vizes kísérletek, a víz útja a pohárig, csapvíz kontra palackos víz előadás. A programot elsősorban iskolásoknak ajánlják, és bár a rendezvény ingyenes, előzetes bejelentkezés szükséges.

 

Rex Állatsziget (www.rex.hu)

Március 23-án szombaton, Víz Világnapja és Húsvétváró családi nappal várják az érdeklődőket a programok között lesz tűzoltósági bemutató a víz erejével, víz, mint élettér bemutató, víz, mint játéktér bemutató, valamint előadás a víztisztításról és persze az elmaradhatatlan kézműves foglalkozás, tornabemutatók és lovaglási lehetőség. A belépés ingyenes!

 

Szent-Györgyi Albert Agóra (Százszorszép Gyermekház) (www.szazszorszepgyermekhaz.hu)

Március 23-án, szombaton, Szegeden Víz Világnapi Családi Vetélkedőt tartanak, ahol az egész családot várják érdekes játékokkal, és értékes nyereményekkel. A vetélkedő alkalmával városszerte több helyszínen kell teljesíteni a kiadott feladatokat, a nyeremény pedig többek között vadasparki és füvészkerti belépők, fürdőbelépők, különböző ajándékok. A nevezés itt is ingyenes.

 

Tropicarium (www.tropicarium.hu)

Március 24-én, vasárnap a Tropicarium ad helyszínt a Víz világnapja rendezvénynek, mely kapcsán a WWF-fel, a Magyar Madártani Egyesülettel, a Felelős Szülők Iskolájával, a Piatnikkal, a Csodák Palotájával, a Nagytétényi Kastély és Laicával összefogva érdekes és tartalmas programot állítottak össze a hozzájuk látogatóknak. Játékos kvízek, értékes tombola nyeremények, tartalmas előadások, érdekes kísérletek, vicces ugráló asztal és színes kézműves foglalkozás várja majd az érdeklődőket.

Fővárosi Állat- és Növénykert (www.zoobudapest.com)

A Fővárosi Vízművek az elmúlt évekhez hasonlóan most is vízkóstoltatással, vizes fejtörőkkel, kvízzel és mozgó kiállítással, az Infomobillal vár mindenkit március 22-én, pénteken és 23-án, szombaton 9.00 és 17.00 óra között a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahová  e két napon  a 14 éven aluli gyermekek előtt számára ingyenes a belépés.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása