Kultography

Áprilisban újra BÁBU Fesztivál a Budapest Bábszínházban

Áprilisban újra BÁBU Fesztivál a Budapest Bábszínházban

Kultography írása itt: - 2013-03-21 11:30

Az idén negyedik alkalommal megrendezett fesztivál koncepciója változatlan: izgalmas, új utat kereső kamara-bábelőadások bemutatása a budapesti közönségnek. A programmal pedig nem csupán a gyerekeket, de az ifjúsági korú nézők és a felnőttek megszólítása is céljuk.

Az idei repertoár is igen széleskörű. Az Icinke-picinke tündér, avagy hol lakik a varázslat? című, Fésűs Éva meséje alapján készült előadás a legkisebbeknek szól, míg a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház bábtársulata által bemutatott rablómese, a Vagabondó már a 6 éven felüli közönséget célozza meg. A magyar népi szerelmes történetekből készült, Kapós Bözske című pajzán história  pedig értelemszerűen a serdülő korosztálytól felfelé találhat igazán közönségre.

De helyet kap a Hüvelyk Matyi modernizált, városi környezetbe helyezett feldolgozás, Csuja Imre egyszereplős, Babits Mihály Jónás könyve-feldolgozása és a Felvidékről érkező bábos, Écsi Gyöngyi által eljátszott, tanulságokkal teli palóc népmese, A világ kenyere is. Az eszéki Branko Mihajlević Gyermekszínház szöveg nélküli előadása, a Cik Cak már a legeslegkisebb, 1-3 éves korosztályt is elvarázsolja, a Hepp Trupp társulat 5 éves kortól ajánlott darabjában, a Bódog és Szomorillában, pedig két hőse, egy uralkodói feladatok nélküli vándor király, és egy szakirányú varázsdiploma nélküli tündér kalandjait mutatja be.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása