Kultography

Szuperanya receptre

Szuperanya receptre

Kultography írása itt: - 2013-03-19 09:30

A Nem harap a spenót – Gyereknevelés francia módra, nem a szó szoros értelmében vett nevelési tanácsadó könyv. Sokkal több ennél. Pamela Druckerman saját életéből meríti a benne olvasható történeteket, amelyek segítségével elmagyarázza, hogyan nevelik a gyerekeket a divat őshazájában.

De vajon miért pont Franciaország? Nagyon egyszerű, mert az amerikai írónő éppen ott él, amikor megtudja, gyermeket vár. Félelemmel vegyes várakozással telik számára is - mint bárki másnak - a terhesség, amíg van ideje kutatni és kiolvasni az általa talált összes gyerekekkel kapcsolatos tanácsadókönyvet. Ebben az időszakban döbben rá arra, hogy teljesen másképp nevelik a gyerekeket az angolszász országokban, mint Párizsban.

Rájön, hogy a francia gyerekek már 2-3 hónapos korukban átalusszák az éjszakát, megeszik a zöldségeket és szót fogadnak a szüleiknek. Ki ne szeretne ilyen tökéletes gyerekeket, igaz? Sőt, a francia anyák már 3 hónappal a szülés után visszanyerik alakjukat, és nem kell fegyelmezniük a lurkókat, helyette jókat beszélgetnek a barátnőikkel egy tea mellett akkor is, ha a kicsik a közelben vannak. Nyugodtak, kiegyensúlyozottak, és olyan tekintélyük van a gyerek előtt, hogy egy szó illik rájuk: Szuperanyák.

Ők persze teljesen másképp látják magukat, szerintük ők semmi különöset nem csinálnak…

Aztán persze mégiscsak megtudjuk a titkukat, sőt a titkaikat. És megtudhatod Te is, csak vedd kezedbe az ízléses, piros-fehér kockás könyvecskét.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása