A jubileumi, idén 10. alkalommal megrendezett versenyen, Klagenfurtban a WSA a legjobb párlatokat minősítette, a szakemberekből álló zsűri pedig a két magyar kedvencet találta legjobbnak a bitter kategóriában.
Az Unicum és az Unicum Szilva is a versenyben kiemelkedőnek számító 92 pontot ért el a maximálisan adható 100 pontból. A zsűri méltatta mindkét ital egyedi, tökéletes összhangot alkotó és hosszantartó ízvilágát. Az Unicum esetében az erős, testes bitter karaktert emelték ki, míg az Unicum Szilvánál a „füvek és gyümölcsök nemes együttesét” értékelték.
Különösen szép eredmény ez annak fényében, hogy az Unicum Szilva mindössze egy éve van a piacon, mégis úgy tűnik, hogy sikerült elsőre eltalálni a tökéletes, a fogyasztóközönség és a szakértő zsűri tetszését is elnyerő receptúrát. Akárcsak a klasszikus Unicum, több mint 40 válogatott gyógynövény párlatából és kivonatából készül, aszaltszilva-ágyon pihen, majd tölgyfahordóban érlelődött. Az Unicum Szilva egyedi ízét a kiváló minőségű aszalt szilva adja, amelyet kíméletesen szárítottak azért, hogy a gyümölcs megőrizze zamatát. Az Unicum Szilva ugyanakkor kiváló alapanyaga minőségi koktéloknak is.
Kommentek