Kultography

Négy „klasszikus" mesekönyv mai gyerekeknek is

Négy „klasszikus" mesekönyv mai gyerekeknek is

Kultography írása itt: - 2013-03-11 12:30

Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék

Szutyejev könyve nagy kedvencünk, már a borítója is olyan bájos és vidám, hogy rögtön jó kedvre derít mindenkit. Az ovisoknak szóló kötetben kedves, rövid és vidám mesék találhatók, nem igazán találkoztunk még olyan aprósággal, aki ne szerette volna őket. A meséket hihetetlenül helyes rajzok illusztrálják.

Illyés Gyula: Hetvenhét magyar népmese

Illyés Gyula népmesés könyve a 6-8 éveseknek tartalmaz meséket, de számos olyan történet található a kötetben, amelyet kisebbeknek is nyugodtan felolvashatunk, vagy felolvashatja a testvére. A kiadvány többek között olyan meséket tartalmaz, mint a Kacor király, A kis gömböc, a Fábolfaragott Péter, Az égigérő fa, A malacon nyert királylány és A repülő kastély. A könyv immár 23. kiadásában kapható.

Cini-Cini Muzsika

A Cini-Cini Muzsika kakkuktojás, mert nem mesés, hanem verseskönyv ovisoknak, de nem tudtuk kihagyni az összeállításból, mert szerintünk zseniális kötet. A kötetben számos vers, mondóka található, külön csoportosítva a három-négy éveseknek, öt-hat éveseknek. A több tucatnyi remek versike között találunk Nemes Nagy Ágnes-, Petőfi Sándor-, Szepesi Attila-, és Weörös Sándor-verseket is.

Varga Katalin: Mosó Masa mosodája

A Mosó Masa mosodája az első könyvek között van, amelyeket a gyerekek az iskolában olvasnak, a legtöbben közülük szeretik is. Az egyes mesék a kisiskolások nyelvtanulását, illetve helyesírásuk fejlesztését segíti. A mesék elég rövidek ahhoz, hogy az olvasással épphogy barátkozó figyelmet követelő betűzgetés mellett követni tudják a történetek fordulatait is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása