A Budapesti Pálinkafesztivál nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre, ám most a szervezők a Vár helyett a Design Terminál mögötti parkot választották helyszínül. Harmadik éve kiválasztják az Év Pálinkáját is, 2013-ban a szilva és a barack után a meggy kerül sorra, a különleges párlat tíz hazai főzde tizenkét prémium meggypálinkájának blendjeként áll össze.
A fesztivál zsűrijének döntése alapján idén a Schiszler-, Márton és lányai-, Villányi-, Békési-, Rézangyal-, Gusto-, Hírös-, Csalló-, Harmatrázó- és az Újfehértói Fürtös főzdék párlatai kerültek az Év Pálinkájába. A párlatból 1500 darab fél literes, egyedi tervezésű, piros színű palack készül a májusi Pálinkafesztiválra, ahol az Év pálinkáját először kóstolhatja meg a közönség. A választás pedig azért esett éppen a meggyre, mivel a gyümölcs igazi hungarikumnak számít, amelynek jó néhány változatát (például a fürtös- és a cigánymeggyet) Magyarországon nemesítették. A huszonöt kiállító közel négyszáz párlatát felvonultató fesztiválon ezért még meggyes ételkülönlegességekkel is várják a látogatókat.
Kommentek