Kultography

Joe Wright rendezi Neil Gaiman új könyvének filmes adaptációját

Joe Wright rendezi Neil Gaiman új könyvének filmes adaptációját

Kultography írása itt: - 2013-03-03 12:21

A könyv az emlékekről, varázslatról és túlélésről szól, a történetek erejéről és a bennünk lakozó sötétségről. Egy hétéves fiúról és egy ellopott autóról, amiben öngyilkosságot követnek el, olyan ősi erőket szabadítva a világra, melyeket sosem lett volna szabad megzavarni. Világunkon túli rémségek jelennek meg az életünkben, és a főhősnek mindent meg kell tennie, hogy életben maradjon. Menedéket csak az a három nő nyújthat neki, akik egy düledező farmon élnek az út végén. Közülük a legfiatalabbik váltig állítja, hogy a kacsaúsztatója valójában egy óceán. A legidősebb pedig emlékszik még a világ kezdetére.

A könyvet hatalmas várakozás előzi meg, az izgalmakat ráadásul csak fokozza, hogy elkeltek a megfilmesítési jogai és megtalálták hozzá a rendezőt is. A Tom Hanks tulajdonában lévő Playtone Pictures fog felelni a munkálatokért, a rendező pedig Joe Wright lesz, aki nemrég az Anna Kareninát rendezte, illetve olyan filmeket jegyez, mint a Hanna - Gyilkos természet, a Vágy és vezeklés, illetve a Büszkeség és balítélet.

Gaiman új regényét a hazai kiadó, az AGAVE szeretné a nemzetközi megjelenéssel egyszerre, június 18-án kiadni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása