Kultography

A gyerekek fejlesztésének 3 leghatékonyabb módszere

A gyerekek fejlesztésének 3 leghatékonyabb módszere

Kultography írása itt: - 2013-03-02 12:30

Nincs annál borzasztóbb, mint amikor egy szülő azt veszi észre a gyermekén, hogy nem úgy fejlődik, mint a többiek. Ezt az érzést csak tetézi, ha bebizonyosodik, hogy tényleg lemaradt a kortársaihoz képest. Az első sokk után az következő lépés az, hogy a szülő megpróbál segítséget keresni. Szerencsére elérhető már több olyan módszer is, amely hatékonyan segíthet nemcsak a kicsiken, de a nagyobb gyermekeken is.

HRG, azaz Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika

A módszert 1994-ben védték le Magyarországon, a lényege pedig az, hogy a piciket vízben mozgatják, illetve később a kicsik a megtanult mozdulatokat ismételgetik. Ez a módszer segít több idegrendszeri- és izomzati gyengeség vagy kötöttség esetén. Fontos megemlíteni viszont, hogy ez nem azonos a „sima” babaúszással.

DSGM, azaz a Dévény Speciális manuális technika-Gimnasztika Módszer

Ez a gyakran emlegetett Dévény-masszázs. A módszert Dévény Anna fejlesztette ki, és fontos érdeme, hogy 100 gyógyíthatatlannak ítélt gyerekből, a módszer segítségével közel 80 egészségesen élhet. A manuális technika lényege, hogy a kötött, vagy renyhe izomzatot kézzel stimulálják, amely nemcsak az adott testrészre, de az idegrendszerre is hat. Ezáltal pedig nemcsak a test, de az agy- és idegrendszer is fejlődik.

Hippoterápia, azaz a lovasterápia

Ha össze kellene foglalni pár szóban, talán azt mondhatnánk: neurofiziológiai kezelés lovon. A ló mozgása segít a rajtaülő kisgyermeknek, hogy a gerincén keresztül az agyáig ritmikusan ismétlődően inger érje, ez pedig elősegíti az egészséges mozgás elsajátítását. Ez a sokoldalú terápia természetesen nemcsak neurológiai-  vagy fiziológiai betegségek esetén hozhat javulást, de az állattal való kapcsolat a különböző agykárosodásban szenvedő gyermekeknek a pszichológiai fejlődésben is segít. A lovasterápia azonban nem ajánlott mindenkinek, például nyitott gerinc vagy a fejkontroll hiánya esetén. Érdemes utánakérdezni, hogy a jószándékkal nehogy nagyobb bajt csináljunk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása