Kultography

Pincepiacot rendeznek Egerben

Pincepiacot rendeznek Egerben

Kultography írása itt: - 2013-03-01 17:42

A Pincepiac célja többek között, hogy a történelmi Kőlyuk pincesort szervesen bekapcsolják a Hevesi megyeszékhely turisztikai kínálatába. A piacon helyet adnak minden olyan helyi termelőnek, akinek fontos az alapanyag, a készítési eljárás, vagyis a termék kiváló minősége.
A program lehetőséget teremt az egrieknek és a turistáknak arra, hogy megismerjék a helyi termékeket, termelőket.

A pincepiacon többek között házi sajt, vajkészítmények, befőttek, lekvárok, szörpök, méz, kemencés kenyér, háztáji zöldség-gyümölcs, gyógynövények, füstölt áru, szarvasgombás különlegességek, pálinka, fazekastermékek, kézzel festett selyemkendők, kristálypoharak és ajándéktárgyak kaphatóak. A Demeter-borok mellett megvásárolhatók a Lopószáj Borút tagpincészeteinek borai is, így egy helyszínen több helyi termelő borát kóstolhatják és vásárolhatják meg a vendégek.

A pincepiacot a tervek szerint ezentúl minden szombaton megtartják.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása