Kultography

Három szuper hely a babaúszáshoz

Három szuper hely a babaúszáshoz

Kultography írása itt: - 2013-03-01 09:15

A babaúszáshoz érett immunrendszerre van szükség, ezért három hónapos kortól ajánlott. Utána viszont remek időtöltést nyújt babának, mamának, papának egyaránt.

A babaúszás nagyon jó program akkor is, ha a babátok elsőre nem szereti vizet, itt ugyanis annyira megkedveli majd, hogy alig tudjátok majd esténként kiszedni a kádból. De ez a program nemcsak szórakozásnak kitűnő, hanem ha a babád esetleg kötött vagy laza izomzattal született, segíthet „behozni” a lemaradást.

Éppen az utóbbihoz tökéletes helyszín a Gézengúz Alapítvány budakalászi uszodája, a Cseppek Háza.

A Gézengúz Alapítvány a születési sérült babák megsegítésére alakult - de egézséges babákat is várnak – , ezért a Cseppek háza nemcsak uszoda, de egyéb fejlesztő eljárásokat, terápiákat is kínál, sőt neurológiai vizsgálatokat is végeznek ott. Az épület az Omszki-tó mögött található, kialakítása kifejezetten a gyermekek igényeihez igazodik: van játszóhely, kiskonyha, ahol ételt- vagy anyatejet is lehet melegíteni. A medence vize kifejezett kellemes, hogy a picik a lehető legjobban érezzék magukat.

A Babasziget a harmadik kerületben, a Dunától egy utcára található, egy családi ház aljában. Nevezhetnénk nemes egyszerűséggel babawellnessnek is, hiszen van külső- és belső medencéjük, babaszaunával, babamasszázzsal és játszóházzal várják a legkisebbeket is. Akkor sem kell aggódni, ha megéhezik a kicsi, mert kulturáltan kialakított szoptató helyiség is várja a vendégeket.  Természetesen – ahogy egy wellnesshez illik - itt is van kiskonyha az éhes kispocakok teletömésének elősegítéséhez.

Az ismert „vízi paradicsomban”, az AquaWorldben is tartanak babaúszást a hét minden napján. Négy oktató közül választhatunk, akik mind-mind nagyon kedvesen segítik a picik lubickolását. Választhatunk az egy-, az öt- és a tízalkalmas testvérbérlet közül, attól függően, hogy hányszor szeretnénk járni a kicsivel vagy a kicsikkel. Egy alkalom 2 óra, és a belépő tartalmazza a felnőttek költségét is. Ha pedig a víz nem lett volna elég móka a kicsiknek, a Bongo Kids Klub szárazföldi játszóházában is tovább szórakozhatnak a lurkók.

Ha szeretnéd a picid babaúszásra vinni, akkor nem érsz rá tétovázni, mert féléves korukra elvesztik a kicsik a búvárreflexet. Ez az a reflex, ami megakadályozza a levegővételt, ha a gyermek orra víz alákerül. Ez még az anyaméhben alakul ki, hogy a magzat ne fulladjon bele a magzatvízbe.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása