Az új, Cserpes-féle natúr joghurttal és házi tejjel készült olasz specialitás több elődjét láthattuk már a városban, ezek azonban egy idő után rendre eltűntek valahogy a süllyesztőben. Ezért aztán kíváncsiak voltunk, mitől is jobb az új „joghurtozó” a korábbi verzióknál.
A joghurt hidegen is krémes és selymes, messze nem az arcizmokat összehúzóan savanykás (vagy inkább szimplán savanyú) ízű, mint amit a legtöbb, boltokban hozzáférhető (vagy akár házi), natúr joghurtnál tapasztalunk. Pedig az alaphoz nem adnak cukrot. Az teljes mértékben rajtunk múlik, mennyire engedünk az édes, cukros csábításnak: a fagyinkat édes dolgokkal turbózhatjuk és tényleg elég nehéz ellenállni a zavarba ejtően sokféle feltétnek.
Mindenki lelkiismeretének megnyugtatására hozzátennénk, hogy friss gyümölcsök és magok is szerepelnek a kínálatban, tehát továbbra sem lehetetlen az egészségesség határain belül megoldani a fagyi-kérdést: a tesztünkkor friss áfonya, eper, szőlő és kivi is szerepelt az aktuális kínálatban a gyümölcsszószok és az aszalt gyümölcsök mellett.
Természetesen azért adhatunk a kalóriáknak is, ha ez a vágyunk, Oreo-keksszel, Smarties-zal, csoki öntettel, színes cukorkákkal, grillázzsal és csokiforgáccsal, többféle gabonapehellyel, sőt, mályvacukor darabkákkal is bűnbe eshetünk, és pótolhatjuk a joghurtból kimaradt cukormennyiséget – ha akarjuk.
Egy közepes pohár joghurthoz két feltét dukál – legalábbis ennyi van az alapárban – ez 800 Ft-ba kerül, és minden igényt kielégít, de aki nem tud, vagy akar ellenállni a rengeteg édes kiegészítőnek, tovább halmozhatja az élvezeteket és a feltéteket – amíg a pohár űrtartalma engedi (minden újabb íz 100 Ft-os felárral kérhető).
A hely egyébként egészen aprócska, de amint megérkezik végre az igazi tavasz, ez már talán nem is lesz olyan fontos. Az igazi idény előtt még csak hétköznapokon, de a tavasz beköszöntével hétvégi, és hosszabb nyitva tartással várják majd a fagyi egészségesebb alternatívájára áhítozó édesszájúakat.
Kommentek